Tuulilasi

Volvon omistava Geely kaupallistaa lentävän auton


Kiinalainen Geely Holding Group on ostamassa Yhdysvaltalaisen Terrafugian, joka on kehitellyt lentävää autoa. Geely aikoo viedä sen tuotantoon.
Kuvat Terrafugia

Terrafugia on kolminkertaistanut insinööriosastonsa kaupan edellä. Geelyn mukaan ensimmäinen lentävä auto on tarkoitus saada markkinoille jo 2019 ja ensimmäinen pystysuoraan nousemaan ja laskeutumaan pystyvä malli vuonna 2025.

Terrafugian pääkonttori pysyy yhä Yhdysvalloissa, mutta se saa taakseen paitsi Geelyn rahat myös osaamisen autoteollisuudesta.

“Terrafugian tiimi on ollut teknologian etulinjassa uskomassa ja realisoimassa lentävää autoa, he ovat kehittäneet upean liikkumisen vaihtoehdon. Investointimme kertoo siitä, että jaamme heidän kanssaan saman uskon tähän visioon. Täydellä tuellamme tulemme yhdessä kehittämään maaliin lentävän auton”, sanoo Geelyn perustaja ja puheenjohtaja Li Shufu CarAdvicen mukaan.

”Perustimme Terrafugian mullistaaksemme liikennettä lentävällä autolla, joka kuvastaa myös henkilökohtaista vapautta. Nyt osana Geely Holding Groupia olen vakuuttunut, että visiomme muuttuu todelliseksi ja kaupalliseksi”, sano puolestaan Terrafugian perustaja Carl Dietrich.

Kahta Terrafugian prototyyppiä on jo testattu, joten vuosi 2019 ei ole mahdoton tavoite kaupallistamiselle. 

Julkaistu: 14.11.2017