Tuulilasi

Volvon kiinalaisomistaja lanseeraamassa Eurooppaan uuden automerkin

1

Volvon omistava kiinalainen Geely on lanseeraamassa Eurooppaan uudenlaisen automerkin nimeltä Lynk&Co.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Lynk&Co

Lokakuun 20. päivä julkistettava automerkki paljastanee tuolloin myös ensimmäisen tuotantomallinsa, jonka odotetaan salakuvien perusteella olevan eräänlainen katumaasturi. Auton tekniikan odotetaan jakavan paljon yhteistä Volvon mallien kanssa.

Geely on ollut kehittämässä yhteistyössä Volvon kanssa uutta modulaarista CMA-pohjarakennetta, jonka päälle rakennetaan myös Volvon tulevat 40-sarjan mallit. On hyvin todennäköistä, että Lynkin autot perustuvat samalle rakenteelle.

Geelyn nykyinen päämuotoilija Peter Horbury toimi aiemmin Volvon päämuotoilijana. Hän on mitä luultavammin ollut vastuussa myös Lynkin uuden mallin muotoilusta.

Lynk&Co ei myöskään aio olla perinteinen autonvalmistaja, vaan tarjota uudenlaisia liikkuvuuspalveluita. Lynkin tiedotteen mukaan he ovat ”jotain muuta kuin perinteisessä autoteollisuudessa on koskaan nähty”.

Lynk&Co saattaakin olla toistaiseksi kiinalaisen autonvalmistajan paras yritys päästä Euroopan markkinoille. Hyödyntämällä Volvon osaamista ja tekniikkaa ei Geelyn suunnitelma kuulosta lainkaan hassummalta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.10.2016