Tuulilasi

Volvon johtaja selittää heikkoa laatulistauksen sijoitusta: "Meillä on ollut hankaluuksia"


Volvo sai melkoisen herätyksen, kun se jäi kolmanneksi viimeiseksi vuotuisessa J.D. Powerin perinteisessä autojen laatulistauksessa.
Kuvat Volvo

Volvon suunnittelu- ja kehitysjohtajan Henrik Greenin mukaan kyse on laatuongelmista, jotka ilmenivät uuden lippulaivamallin XC90 SUV:n lanseerauksen aikoihin.

”Meillä oli paljon kaikenlaista käynnissä viime vuonna ja sama meno on jatkunut tänä vuonna. On myönnettävä, että meillä oli hiukan vaikeuksia juuri silloin, kun lanseerasimme XC90-auton. Meillä oli ongelmia muutamien laatuasioiden kanssa, mutta olemme saaneet ne nyt aisoihin”, Green sanoo.

Laadun mittaaminen on aina hiukan kompleksinen asia.

”Mittaustapoja on useita. Yksi on se, kuinka paljon autoja tulee korjaukseen ensimmäisen kolmen kuukauden aikana huollon jälkeen. Olemme tässä jäljessä niiden autojen suhteen, jotka on valmistettu viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa. Tässä meillä on ollut hiukan vaikeuksia”, Green myöntää.

Greene kuitenkin uskoo, että Volvo on ensi vuoden laatututkimuksessa paljon paremmilla sijoilla.

”Ilman muuta. Tuleva uusi S60 on laadun suhteen paras auto, mitä Volvo on koskaan valmistanut. Se tulee lyömään jopa XC60:n, joka on ollut tähän saakka laadukkain automme. Sen toki tiedämme vasta, kun auto on lanseerattu ja ensimmäiset autot tulevat myyntiin.”

”S60 tulee olemaan keskikokoisten sedanien luokassa aivan parasta A-ryhmää. Se on dynaaminen ja urheilullinen kokoluokkansa auto, joka on varsinainen ajajan kulkupeli. Siinä on kaikki uusimmat turvallisuusvarusteemme, auto on miellyttävä ajettava”, Greene lupaa.

”Edellisen sukupolven S60 tehtiin Fordin alustalle, mutta siitä ei tullut kovin hyvä, eikä suosittu. Nyt uusi S60 tulee olemaan premium-auto parhaimmasta päästä. Tällaista emme ole koskaan aiemmin tehneet.”

Julkaistu: 13.7.2018