Tuulilasi

Volvon itsestään ajava auto markkinoille vasta 2021


Volvo kertonut, että ruotsalaisyritys saa markkinoille ensimmäisen maantiellä itsenäiseen ajamiseen kykenevän järjestelmän vuonna 2021.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Moni muu automerkki on kertonut, että he saavat vastaavanlaisen ominaisuuden liikenteeseen jo 2020. Ei Volvo tosin tämänkaltaisessa teknologiassa myöhässä ole, heidän aikataulu vastaa esimerkiksi BMW:n vastaavaa, kertoo Automotive News Europe.

Volvo aloittaa itsestään ajavien autojen testaamisen ensi vuonna Göteborgin ympäristössä Ruotsissa sekä Lontoossa ja Kiinassa. Yhteensä tavallisten ihmisten käyttöön tulee sata testiautoa, joissa on autonomisia ominaisuuksia.

Volvon toimitusjohtajan, Håkan Samuelssonin mukaan ruotsalaismerkki etsii vielä yhteistyökumppaneita ohjelmisto- ja pilvipalveluista, joihin Volvolla ei ole omaa osaamista. Itsestään ajavat autot tarvitsevat teknologiaa, jota Volvolla ei ole omasta takaa, tähän tarvitaan ulkopuolisten osaamista.

Volvon versio maantiellä tapahtuvasta autonomisesta ajamisesta on sellainen, jossa kuljettajan ei tarvitse puuttua ajotehtäviin tai pitää käsiään ratissa. Tämän toteutumiseen tarvitaan Samuelssonin mukaan vielä lainsäätäjien ja viranomaisten hyväksynnät.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 22.7.2016