Tuulilasi

Volvolta uusi sporttinen pistokehybridi

Volvolta uusi sporttinen pistokehybridi
Volvo V60 Plug-in Hybrid oli yksi myydyimmistä hybridiautoista Euroopassa vuonna 2013. Nyt mallista on saatavilla myös R-Design-versio.
Kuvat Volvo

V60 Plug-in Hybrid R-Design -malli sisältää valmistajan mukaan yksilöllisiä ominaisuuksia, jotka synnyttävät urheilullisen yleisilmeen.

Ulkopuolella vahvasti erottuvia elementtejä ovat muun muassa Plug-in Hybrid -tunnukset, R-Design-keula, takadiffuusori ja 18 tuuman Ixion-vanteet.

Sisäpuolella vallitsee täysi R-Design-sisustus. Urheilulliset istuimet mustalla nupukkikangas-nahkalla ovat vakiovarusteita. Yhdistämällä erityiskoristukset rei’itettyihin elementteihin, mustaan nahkaan ja kontrastitikkauksiin suunnittelutyöryhmä on luonut R-Design-sisustuksen. Kokonaisuuden kruunaa tumma kattoverhoilu. Autossa on myös erityinen plug-in-hybridimittaristo.

Huipputehot

V60 Plug-in Hybridin etupyörät saavat voimansa viisisylinterisestä 2,4 litran turbodieselmoottorista, joka kehittää 215 hevosvoimaa tehoa ja 440 Nm vääntöä. Autossa on kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

Taka-akselia pyörittää sähkömoottori, joka kehittää 68 hevosvoimaa tehoa ja 200 Nm vääntöä. Sen voima on peräisin 11,2 kWh:n litiumioniakustosta, joka on asennettu tavaratilan lattian alle.

Diesel- ja sähkömoottorin yhteisteho on siis 283 hevosvoimaa ja 640 Nm vääntöä.

Kuljettaja valitsee haluamansa ajotilan kolmella painikkeella, jotka antavat autolle erilaiset luonteet: Pure, Hybrid ja Power.

Oletushybriditilassa auton hiilidioksidipäästöt ovat 48 g/km. Vastaava polttoaineen kulutus on 1,8 litraa /100 km. Maksimissaan pelkällä sähköllä auto kulkee 50 kilometriä.

Volvo V60 Plug-in hybrid R-design tulee Suomessa myyntiin alkukesästä 2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 25.4.2014
Kommentoi »