Tuulilasi

Volvolta uusi ratkaisu robottiautoja varten – toimii näin yksinkertaisestiVolvolta uusi ratkaisu robottiautoja varten – toimii näin yksinkertaisesti

Volvo on esitellyt uuden järjestelmän, joka valvoo, kuinka kuljettajat siirtävät auton hallinnan autonomisen ajamisen tilaan tulevaisuudessa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Volvo

Volvo on suunnitellut IntelliSafe Auto Pilot -järjestelmästä omien sanojensa mukaan "yksinkertaisen ja intuitiivisen". Autonominen tila otetaan käyttöön ja pois käytöstä ohjauspyörään asennetuilla vivuilla.

Kun saavutaan tieosuudelle, jolla voi käyttää autonomista ajamista, auto antaa kuljettajalle viestin, että Auto Pilot on valmiina. Samaan aikaan ohjauspyörän vipujen valot alkavat vilkkua.

Kuljettaja aktivoi autonomisen tilan vetämällä molempia vipuja samaan aikaan. Vipujen valot alkavat palaa koko ajan vihreänä ja Auto Pilot vahvistaa, että ajaminen ja valvonta on luovutettu autolle.

Kun autonomista ajamista ei enää saa käyttää, kuljettajaa kehotetaan ottamaan auto hallintaansa. Näkyviin tulee 60 sekunnin laskuri.

Jos kuljettaja ei jostain syystä käytä vipuja ja ota autoa hallintaansa tämän minuutin kuluessa, auto pysähtyy itsestään turvallisesti.

"Olemme suunnitelleet turvallisen ja saumattoman käyttöliittymän, jotta kuljettajat voivat luottavaisin mielin siirtää hallinnan autolle ja ottaa sen jälleen takaisin itselleen", hehkutaa Volvon muotoilujohtaja Thomas Ingenlath tiedotteessa.

Volvon uusi IntelliSafe Auto Pilot -järjestelmä on saatavilla ensimmäisen kerran asiakkaskäyttöön Göteborgin alueella sataan XC90-autoon osana vuoden 2017 Drive Me -projektia.

Drive Me tuo sata itseajavaa Volvoa perheiden ja autoilijoiden jokapäiväiseen käyttöön ympäri Göteborgia. Autot voivat ajaa autonomisesti yhteensä noin 50 kilometrin pituisilla valituilla teillä.

Drive Me -projektin jälkeen IntelliSafe Auto Pilot tuodaan ruotsalaismerkin mukaan myös suuren yleisön saataville.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.10.2015