Tuulilasi

Volvolta uusi Ocean Race -mallisto


Tasan 40 vuotta ensimmäisen kisan päättymisestä Volvo juhlistaa tulevaa Volvo Ocean Race 2014-15 -kilpailua esittelemällä uuden purjehdushenkisen erikoismalliston autoistaan.
Kuvat Volvo

Viidennen sukupolven Volvo Ocean Race -mallisto, joka kattaa automallit Volvo V40, V40 Cross Country, V60 ja XC60, esitellään Geneven autonäyttelyssä. Saman aikaan Volvo esittelee automalleihin V70 ja XC70 erikoismalliston, joka tuo autoihin lisää näyttävyyttä.

Volvo Ocean Race on maailman ankarin avomeriseikkailu. Kilpailureitille osuu 11 kaupunkia yhtä monessa maassa ja kilpailijat purjehtivat yhteensä 38.739 meripeninkulmaa – joka vastaa 71.745 kilometriä. Seuraava seikkailu alkaa Alicantessa 4. lokakuuta 2014 ja päättyy viimeiseen satamapurjehdukseen Göteborgissa 27. kesäkuuta 2015.

"Volvo Ocean Race Edition peilaa brändistrategiaamme suunnitella autoja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Se kuvastaa arvoja, jotka asiakas hakee valitsemalla auton aktiiviseen elämäntapaan ja seikkailuja varten, ilman kompromissia turvallisuuden, ympäristöstä huolehtimisen sekä polttoainetaloudellisuuden suhteen", sanoo Volvo Car Groupin erikoismallien johtaja Anders H. Gustavsson.

Mallit ovat saatavissa neljässä eri värissä – Ocean Blue II, Bright Silver, Black Sapphire ja Crystal White. Seitsemän-puolaiset ”Portunus” vanteet ovat 17 (V40 ja V40 Cross Country) tai 18 -tuumaiset (V60 ja XC60). Volvo Ocean Race -tunnus näkyy kynnyslistoissa, etulokasuojissa sekä auton informaatiokeskuksen käynnistyskuvana.

Sisustukseen oranssinvärinen tehostus

Sisustuksen musta tai vaalea nahkaverhoilu tehostetaan oranssinvärisellä tikkauksella ja Volvo Ocean Race -logolla. Tikkaus näkyy myös ovipaneeleissa ja matoissa.

Lisäksi keskikonsolissa on Volvo Ocean Race koristus ja V60 ja XC60 -malleissa tavaratilan suojaa koristaa Volvo Ocean Race -kartta ja -logo.

Volvo Ocean Race Edition -malliston tuotanto alkaa keväällä ja Volvo Cars arvioi myyvänsä mallistosta yli 16.000 autoa vuosina 2014 ja 2015.

V70- ja XC70 -mallisto täydentyy uusilla erikoismalleilla

Myös V70 ja XC70 Edition -mallisto esitellään Genevessä. Nämä mallit antavat asiakkaille mahdollisuuden yksilöidä autonsa uudella tavalla.

V70 Edition malli on tunnistettavissa monista mustista kiiltolakatuista yksityiskohdista, kuten etusäleikön rimoista, ulkotaustapeilien kuvuista, listoista sivuikkunoiden ympärillä ja takaluukun koristelistasta. Autoon kuuluvat kiiltohopeiset 17 -tuumaiset alumiinivanteet ja lisävarusteena löytyvät 17 tai 18 -tuumaiset kiiltomustat alumiinivanteet.

Myös XC70 Edition tulee monilla kiiltomustilla yksityiskohdilla. Erikoissuunnitellut 18-tuumaiset kiiltomustat alumiinivanteet tulevat vakiona.

V70 ja XC70 Edition -autojen tuotanto alkaa keväällä 2014 ja Volvo Cars suunnittelee malliston myytävän noin 15.000 auton verran vuosina 2014-16.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 19.2.2014