Tuulilasi

Volvolta uusi maastomalli

Volvolta uusi maastomalli
Volvo esittelee Cross Country -version V60 -sportswagonistaan Los Angelesin autonäyttelyssä nyt marraskuussa.

Cross Country -autoilla on pitkät perinteet, ja Volvo oli ensimmäinen premium-merkki, joka tarjosi sportswagoneihinsa enemmän maasto-ominaisuuksia ja erityismuotoilua jo vuonna 1997, kun se esitteli V70 Cross Country -mallin.

Volvon skandinaavista perimää ja seikkailunhalua kuvastava V60 Cross Country tuo valmistajan mukaan yhteen kahden eri maailman parhaat puolet – "urheilullisen ja mukavan ajokokemuksen sekä vapauden tutkia uusia käymättömiä korpimaita".

"Cross Country -mallissa on 65 mm korkeampi maavara kuin V60 –mallissa ja sen vankka rakenne tarjoaa erinomaista hallintaa erityyppisillä teillä", kertoo Volvon tuotestrategiajohtaja Lex Kerssemakers tiedotteessa.

"Urheilullista ajokokemusta parantavat tehon vektorointitekniikka ja kaarreluistonestojärjestelmä. V60 Cross Country (maavara 201 mm) mahdollistaa seikkailuntäyteisen elämäntyylin."

Suomeen 2015

Suurempi maavara, suojalevyt edessä ja takana, sivukynnyslistat ja lokasuojien jatkeet luovat autolle kunnioitettavan voimakkaan ilmeen, joka korostaa auton suorituskykyä.

Integroidut pakoputkenpäät puolestaan ovat merkki urheilullisesta puolesta. Ulkoista muotoilua täydentävät sisätiloissa urheilulliset nahkaistuimet.

USA ja Kanada saavat ensimmäiset V60 Cross Country -autot. Ne lanseerataan Volvon viisisylinterisen 250 hevosvoiman bensiinimoottorin kanssa. Nelivedon ja automaattivaihteiston yhdistelmä viimeistelee suorituskykyisen kokonaisuuden.

Volvon uudet, luokkansa johtavat nelisylinteriset Drive-E-diesel- ja -bensiinimoottorit, jotka tulevat globaalisti saataville V60 Cross Countryyn vuoden 2015 alkupuolella, ovat etuvetoisen version perusta. Viisisylinterinen D4-moottori tarjoaa tehoa nelivetoversiolle.

Suomen hinnasto tulee julki maaliskuussa 2015, jolloin mallin myynti alkaa. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesällä 2015.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 6.11.2014
2 kommenttia