Tuulilasi

Volvolta täydellinen yllätys Los Angelesin autonäyttelyyn


Volvo Cars tekee melkoisen tempun Los Angelesin autonäyttelyssä; se ei nimittäin tuo osastolleen yhtäkään autoa.
Kuvat Volvo

Yhä useampi autonvalmistaja on alkanut suhtautua penseästi perinteisiin autonäyttelyihin, mieluummin ne järjestävät omia tapahtumiaan esitelläkseen autojaan; tapahtumista tehdään nykyisin nettiin livelähetyksiä, jolloin ne tavoittavat saman tien suuren yleisön joka puolella maailmaa. Volvokaan ei osallistu ensi vuoden perinteiseen Geneven autonäyttelyyn.

Volvon suunnitelma Los Angelesin näyttelyssä on jälleen uudenlainen käänne. Volvon korkean tason johtajan mukaan tämä rohkea veto on tehty omalla tavallaan kuvastamaan sitä melko sekasortoista tilannetta, mikä autoteollisuudessa on nyt menossa; se vaatii uudenlaisia tulokulmia.

”Me yritämme kääntää fokustamme toiseen suuntaan, mitä olemme tehneet viimeiset 90 vuotta. Nyt on todellakin aika tehdä uudenlaisia asioita ihan eri tavalla kuin ennen. Tämä on vain yksi esimerkki siitä”, sanoo Volvon yritysstrategiajohtaja Mårten Levenstam Automotive Newsille.

Levenstam on myös Los Angelesin näyttelyn mullistavan, mutta kiistatta erikoisen idean isä Volvolla. Volvo haluaa viestittää Losissa sanomaa: Tämä Ei Ole Auto. Levenstamin mukaan tähän iskulauseeseen on päädytty, koska kyse on nykyisin paljon enemmästä kuin itse autosta.

Autojen sijaan Volvo esitteleekin Los Angelesissa interaktiivisesti liitettävyyspalveluitaan, autonomisia suunnitelmiaan ja omaa Care by Volvo tilauspalveluaan. Yhtiön pääjohtajan Håkan Samuelssonin mukaan tällä teolla Volvo haluaa kertoa aikeistaan mennä pidemmälle kuin vain autojen tekemiseen ja myyntiin.

”Me haluamme tarjota asiakkaillemme uudenlaisen vapauden persoonalliseen, kestävään ja turvalliseen tapaan liikkua”, Samuelsson sanoo.

Volvo haluaa Los Angelesissa myös korostaa vahvaa uskoaan strategiseen yhteistyöhön tuomalla ständilleen yhteistyökumppaneitaan kuten Amazonin, Googlen ja Nvidian. Levenstamin mukaan avoimuus yhteistyössä on ollut avain nopeaan toimintaan yhteistyöhön uusien kumppaneidensa kanssa.

”Tämä resonoi erittäin hyvin sen kanssa, mitä me yhtiönä haluamme olla. Olemme pienempi kuin moni muu perinteinen autonvalmistaja. Mutta olemme hyvin nopeita ja avoimia ajattelemaan kokonaan uudesta näkökulmasta”, Levenstam sanoo.

Volvo tulee käyttämään siruvalmistaja Nvidian Drive AGX Xavier -teknologiaa seuraavan sukupolviensa autoissa valmistautuakseen neljännen tason autonomiaan.

Julkaistu: 21.11.2018