Tuulilasi

Volvolta kova väite - "Pistokehybridi korvaa dieselin"Volvolta kova väite - "Pistokehybridi korvaa dieselin"

Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson on kertonut toimittajille Göteborgissa, että pistokehybridit tulevat jossakin vaiheessa korvaamaan dieselautot.
Teksti Max Lange

Dieseleiden alasajo Euroopassa on alkanut jo päästöskandaalin myötä, mutta pistokehybridit ovat Samuelssonin mukaan niitä automalleja, jotka lopulta tappavat dieselit, kerrotaan Car and Driverissa.

Muutos tapahtuisi vasta ensi vuosikymmenellä, mutta tiukentuvat päästörajat ohjaavat kulutuskäyttäytymistä sekä tarjottavia mallivaihtoehtoja pistokehybridien suuntaan.

Håkan Samuelssonin mukaan pistokehybridi on erittäin houkutteleva vaihtoehto dieselille. CO2-päästöt ovat lataushybridissä huomattavasti alhaisemmat kuin dieselissä, mutta teho- ja vääntölukemat ovat kutakuinkin samat.

Muutaman vuoden päästä tulee tapahtumaan risteymäkohta, jossa pistokehybridin ja dieselin hinta kohtaavat. Diesel jatkaa kallistumistaan ja pistokehybridien hinta tulee alas.

Volvo on panostamassa voimakkaasti pistokehybrideihin, sillä se on tarjoamassa jokaisesta mallisarjastaan pistokehybridiversion. Tulevissa 40-sarjan malleissa lanseerataan Volvon uusi T5-pistokehybridi.

Samuelssonin mukaan Volvon uuden hybridijärjestelmän kulutus- ja teholukemat ovat samalla tasolla modernien dieselien kanssa. Volvo ei kuitenkaan aio aivan lähitulevaisuudessa lopettaa dieselautojen valmistamista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.6.2016