Tuulilasi

Volvolta kautta-aikojen suurin insinöörirekry – palkkaa satoja ohjelmisto-osaajia kerralla


Volvo on palkkaamassa yhdellä kerralla eniten uusia insinöörejä historiansa aikana. Heidän työnkuvaan kuuluvat turvallisuus, autonominen ajaminen ja sähköistymisen teknologiat.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo

Volvon rekry kestää vuoden ajan, ja 400 täytettävää paikkaa kuuluvat pääasiassa ohjelmistopuolelle. Työntekijät palkataan Volvon r&d-keskukseen Göteborgiin.

Volvo on erittäin ylpeä siitä, että he palkkaavat lisää osaamista nimenomaan Ruotsiin. Yritys haluaa tehdä Göteborgista ja sen ympäristöstä yhden maailman merkittävimmistä autoalan keskuksista.

Autoalan vaatimukset muuttuvat, ja ohjelmisto-osaajia tarvitaan entistä enemmän myös autonvalmistuksessa. Jotta Volvo pysyisi ajan hermolla, palkkaa se nimenomaan ohjelmistoalan osaajia tuntuvasti lisää.

Volvo panostaa tällä hetkellä kovasti sekä autonomisen ajamiseen että sähköistymiseen. Volvo onkin luvannut tuottaa pistokehybridinmallin merkin jokaisesta myynnissä olevasta mallista. Ruotsalaisten ensimmäinen täyssähköauto on luvassa 2019.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 31.8.2016