Tuulilasi

Volvolta jatkossa pistokehybridi jokaisesta mallista – myös täyssähköauto tulossa


Volvo on julkistanut sähköautostrategiansa, jossa plug-in hybridivaihtoehtoja tarjotaan koko mallistossa. Volvo valmistaa lisäksi täyssähköauton, joka tulee myyntiin vuoteen 2019 mennessä.
Kuvat Volvo

Osana uutta strategiaa ruotsalainen autonvalmistaja on ilmoittanut, että se odottaa sähkökäyttöisten ajoneuvojen kattavan jopa 10 prosenttia autojen kokonaismyynnistä keskipitkällä aikavälillä.

Uuden sähköautostrategian ensimmäinen osuus käsittää plug-in-hybridiversiot suuremmista 90-sarjan ja 60-sarjan autoista. Mallit perustuvat yhtiön uuteen skaalautuvaan alustarakenteeseen (SPA). Prosessi on jo alkanut uuden XC90-mallin T8 Twin Engine -plug-in hybridiversion lanseerauksen myötä.

Jatkoa seuraa uuden S90 sedanin ja muiden tulevien mallien plug-in hybridiversioiden kanssa. Volvo laajentaa plug-in hybridiautojen tarjontaa myös esittelemällä uuden etuvetoisen Twin Engine -version.

Ruotsalainen autonvalmistaja monipuolistaa mallistoaan myös täysin uudella pienempien 40-sarjan autojen mallistolla, joka perustuu uuteen kompaktiin alustarakenteeseen (CMA). Se on suunniteltu SPA:n tavoin alusta alkaen tukemaan sähkövoimansiirtoa.

Tämä tekee Volvosta yhden harvoista autonvalmistajista, jolla on kaksi täysin uutta alustarakennetta, jotka tukevat sekä plug-in- että täyssähkövoimansiirtoja. Lisäksi Volvo on vahvistanut, että se valmistaa täyssähköauton, joka tulee myyntiin vuoteen 2019 mennessä. Lisätietoja tästä suunnitellusta mallista julkistetaan myöhemmin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 19.10.2015