Tuulilasi

Volvolle isoja rakenteellisia uudistuksia: ”Nyt pystymme varmistamaan tuotekehityksen resurssit”

Volvolle isoja rakenteellisia uudistuksia: ”Nyt pystymme varmistamaan tuotekehityksen resurssit”
Volvo Cars ja Zhejiang Geely Holding Group perustavat kokonaan uuden erillisen yksikön valmistamaan moottoreita. Sen on tarkoitus valmistaa seuraavan sukupolven hybridivoimalinjoja ja polttomoottoreita konsernin brändien Volvon, Lync & CO:n ja Geely Auton lisäksi myös mahdollisille asiakkaille.
Kuvat Volvo

Volvon pääjohtajan Håkan Samuelssonin mukaan erillinen yksikkö kiihdyttää Volvon pyrkimyksiä kohti tavoitetta, jonka mukaan jo vuonna 2025 puolet sen myydyistä autoista olisi sähköisiä.

”Olemme ottaneet tällä bisnesrakenteen uudistuksella uuden merkittävän askeleen kohti sähköistymistä. Koska 2025 puolet autoistamme tulee olemaan hybridejä, pystymme tällä muutoksella varmistamaan tarvittavat resurssit moottoriemme tuotekehitykselle”, Samuelsson kertoo tiedotteessa.

Yksikön perustamisen toinen iso päämäärä on kulujen alentaminen.

”Emme ole vielä laskeneet, miten paljon kustannushyötyjä tästä syntyy, mutta voin sanoa, että erittäin paljon. Pystymme nyt tuplaamaan oman volyymimme, mikä jo sillään aiheuttaa merkittäviä kustannussäästöjä.”

Volvo myi viime vuonna yhteensä 640 000 auto, tavoitteena on myydä 800 000 autoa jo ensi vuonna.

”Ilman tätä rakenteellista muutosta kehitystyötä tekevillä insinööreillämme ei olisi ollut riittävästi resursseja pystyä kehittämään moottoreita mahdollisimman korkeatasoisiksi, nyt vältämme tämän sudenkuopan”, Samuelsson sanoi.

Tietojen mukaan yksikkö tulee koostumaan noin 3000 Volvo Carsin työntekijästä, Geelyn työntekijöitä tulee mukaan 5000.

”On etua siitä, että teemme tämän uudistuksen jo nyt. Me kaikki tiedämme, että polttomoottorien markkinat eivät tule jatkossa kasvamaan. Saamme nyt juuri sellaisia synergiaetuja, mitä tarvitsemmekin. Näin on yksinkertaisesti tehtävä nykymaailmassa, missä automarkkina on isossa muutoksessa ja sukeltamassa ainakin tällä hetkellä alaspäin.”

Volvo ja Geely tarvitsevat vielä ammattiliittojensa sekä kilpailuviranomaisten hyväksynnän ennen kuin ne voivat laittaa uuden bisneksensä pyörimään.

Julkaistu: 8.10.2019
1 kommentti