Tuulilasi

Volvolla menee lujaa – eniten voittoa yli viiteen vuoteen

Volvolla menee lujaa – eniten voittoa yli viiteen vuoteen
Volvo on tehnyt parhaimman puolivuosituloksen kuuteen vuoteen. Saavutus erinomainen, sillä merkki investoi edelleen valtavia määriä uusiin automalleihin.
Julkaistu: 20.7.2017
Volvo Car Group on kertonut, että se on tehnyt eniten voittoa ja voittomarginaalia kuuteen vuoteen. Ruotsalaismerkin kehityskäyrä on ollut positiivinen siitä asti, kun kiinalainen Geely osti Volvon Fordilta vuonna 2010.
Volvon voitto kasvoi 21 prosenttia 6,8 miljardiin Ruotsin kruunuun eli 711 miljoonaan euroon. Lisäksi XC90- ja S- ja V90-mallien korkea kysyntä nosti ensimmäisen puolen vuoden aikana merkin liikevaihdon 99 miljardiin kruunuun eli 10,3 miljardiin euroon ja autojen myynnin kahdeksan prosentin kasvulla 277 641 autoon. Volvon autojen myyntimäärät ovat nousseet nyt neljä vuotta putkeen.
Volvo investoi parhaillaan valtavia määriä rahaa uusiin automalleihin, uusiin teknologioihin ja tehtaisiin. Tämän takia Volvolla ollaan erittäin ylpeitä positiivisesta tuloksesta, koska merkin menot ovat myös valtavat, kertoo Automotive News Europe.
Potentiaalia Volvolla on myös, kun merkki esittelee loppuvuonna uuden XC40-mallin, josta odotetaan myös todellista menestystä. Volvo tavoittelee, että se myy vuonna 2020 800 000 uutta autoa. Vuonna 2016 tahti oli 534 000 autoa.
Kommentoi »