Tuulilasi

Volvo vilauttaa tulevaa V90 Cross Countrya – maastomeikkimallien neljäs sukupolvi

Volvo vilauttaa tulevaa V90 Cross Countrya – maastomeikkimallien neljäs sukupolvi
Volvo on julkaisemassa lähiaikoina neljännen sukupolven Cross Countrynsa. Edeltävien V70 XC -mallien sijaan uutuuden mallitunnus on V90 Cross Country.
Teksti

Ruotsalaismerkki pitää itseään maastokelpoisten farmarimallien luojana, sillä ensimmäisen sukupolven V70 XC esiteltiin jo vuonna 1997, melkein 20 vuotta sitten. Tuoreeseen V90:een perustuva V90 Cross Countrya ei ole paljastettu vielä kokonaan, mutta tämä tulee tapahtumaan lähiaikoina.

Volvo haluaa varmistaa uutuuden kanssa, että sillä on myös kykyjä asfalttiteiden ulkopuolella. Malli on tärkeä etenkin Pohjois-Amerikan markkinoilla, jossa melkein puolet myydyistä V70:stä on Cross Countryja.

Hupun alla sijaitsevasta autosta voidaan päätellä, että tuleva Cross Country jatkaa samalla kaavalla kuin edeltäjänsä. Lokasuojissa on mustaa muovia ja maavaraa on korotettu tuntuvasti. Neliveto on tietenkin olennainen varuste. Moottoriksi lienevät tarjolla samat D4- ja D5-dieselmoottorit kuin V90:ssäkin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 13.9.2016
2 kommenttia