Tuulilasi

Volvo varustautuu talveen – tehoja ja neliveto


Volvo esittelee uuden nelivetovoimansiirron V40 Cross Country -malliin.
Kuvat Volvo

Jo aikaisemmin tänä vuonna V40-malliin saatavilla ollut 245 hevosvoiman Drive-E T5 -bensiiniturbomoottori tuodaan nyt V40 Cross Country -malliin nelivedon (AWD) kera.

"Volvo jatkaa V40 Cross Countryn kehitystyötä tämän voimansiirtouudistuksen myötä. Drive-E T5 moottorin ja nelivedon yhdistelmä antaa asiakkaille suorituskykyä ja hallittavuutta kaikkiin tieolosuhteisiin", kertoo Volvon tutkimus ja kehitystyön johtaja Peter Mertens tiedotteessa.

245 hevosvoimaa ja 350 Nm kehittävä V40 Cross Country tarjoaa voimakasta tehoa, jota täydentää 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Päivitys on saatavilla syksyllä Euroopassa.

Pienemmät päästöt

Viime vuonna esitellyt Volvon nelisylinteriset Drive-E -moottorit tunnetaan tehokkuuden ja taloudellisuuden yhdistelmästään.

V40 Cross Countryn aikaisempaan T5-moottoriin verrattuna uusi voimansiirto laskee päästöt tasolle: 149 g/km.

Volvo huomautata, että kilpailijat, kuten Audi Q3 TFSI Quattro (179 g/km), BMW X1 xDrive20i xLine auto (170 g/km) ja Mercedes-Benz B-sarja (SUV) 220 Sport 4MATIC DCT (156 g/km), eivät pääse yhtä mataliin lukemiin.

Päivitystä

Voimansiirtopäivitys jatkaa tänä vuonna V40 Cross Country -malliin tehtyjen uudistusten sarjaa.

Muita uusia ominaisuuksia ovat 19” Damara-alumiinivanteet (harmaa timanttileikkaus), jotka tarjoavat enemmän mukavuutta, maasto-ominaisuuksia ja suojaa sekä vähemmän melua. Malliin on esitelty myös uusi koriväri, Power Blue.

Sisätiloihin on tuotu päivitetty tieto-, viihde- ja navigointijärjestelmä, Sensus Connect, joka antaa asiakkaan muodostaa yhteyden autoonsa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 29.9.2014