Tuulilasi

Volvo teki ison sopimuksen Uberin kanssa


Volvo ja kyytipalveluyritys Uber ovat allekirjoittaneen puitesopimuksen, jonka mukaan Volvo myy Uberille kolmen vuoden aikana 24 000 autoa. Niistä tulee Uberin ensimmäinen robottitaksien ”laivue”.
Kuvat Volvo

Volvon mukaan se tulee toimittamaan autoiksi XC90-mallia mahdollisimman kehittyneellä autonomisella tekniikalla, mihin Uber tulee lisäämään omia autonomisen ajamisen ominaisuuksiaan.

”Autonominen teknologia on uusimassa koko autoteollisuuden pakkaa rajusti, me Volvolla päätimme olla vahvasti mukana tässä keitoksessa. Sopimuksemme Uberin kanssa on hyvä esimerkki strategisesta suunnanvalinnastamme”, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson Automotive Newsille.

Uber tuo ensimmäiset robottitaksit liikenteeseen Yhdysvalloissa, mutta ajankohtaa tai kaupunkien nimiä ei haluta vielä kertoa.

”Se tulee tapahtumaan aiemmin kuin monet kuvittelevatkaan. Tavoitteemme on, ettei ratin takana todellakaan ole ihmistä, kyseessä on neljännen tason autonomiset autot. Viidennestä tasosta kukaan ei varmasti osaa vieläkään sanoa, milloin ne tulevat teille”, kertoo Uberin johtaja Jeff Miller.

Sopimus kattaa vuodet 2019-2021.

Julkaistu: 20.11.2017