Tuulilasi

Volvo tekemässä viimeisen sukupolven dieseleitään - historiaan pian?

Volvo tekemässä viimeisen sukupolven dieseleitään - historiaan pian?
Volvo on vahvasti sähköistymässä ja sillä on jo nyt yksi laajimmista hybridivalikoimista. Silti se tarjoaa edelleen myös dieselmoottoreita malleihinsa, muttei oletettavasti kovin pitkään.
Kuvat Volvo

Volvon Euroopan johtaja Lex Kerssemakers sanoo, että Volvo kehittää parhaillaan hyvin todennäköisesti viimeisen sukupolven dieseleitään ja tulee julkistamaan ne myöhemmin tänä vuonna.

”Tulemme lanseeraamaan seuraavan sukupolven dieselmoottorit kesäkuussa. Ne kestävät yleensä sen 3-4 vuotta, joten voi hyvin olla, että 5-6 vuoden päästä emme tule enää dieseleitä tarjoamaan”, Kerssemakers sanoo Autocarille.

Viime vuonna huhuttiin, että seuraavan sukupolven XC90:een ei tulisi enää dieseleitä. Volvo uudistikin isoimman SUV:nsa hiljattain ja todennäköisesti niihin tulee kesällä vielä uudet dieselit. Mutta kun mallin seuraava sukupolvi tulee 3-4 vuoden päästä, voi hyvin olla, että silloin XC90:ssä ei enää polttomoottoriversioita ole.

”Meidän on priorisoitava asioita, emme voi tehdä kaikkea”, Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson kommentoi viime vuonna kysymykseen dieselien tulevaisuudesta Volvolla.

”Jos haluamme olla sähköistymisen kanssa nopeita, emme voi sanoa kaikelle kyllä. Ja juuri siksi uudessa S60:ssa ei ole dieselvaihtoehtoa. Emme ole suunnittelemassa mihinkään uusiin autoihimme enää dieseleitä – ja tämä koskee myös XC90:ää”, Samuelsson visioi.

Julkaistu: 13.3.2019
7 kommenttia