Tuulilasi

Volvo selittää päätöstään alentaa autojensa huippunopeutta

Volvo selittää päätöstään alentaa autojensa huippunopeutta
Volvo ilmoitti hiljattain, että se rajoittaa kaikkien uusien autojensa maksiminopeuden 180 kilometriin tunnissa. Päätös on herättänyt murinaa maailmalla.

Volvo on aina halunnut profiloitua turvalliseksi autoksi, nopeusrajoitin on osa tätä strategiaa. Yhtiö haluaa, että sen autoissa ei menehdy yhtäkään ihmistä liikenneonnettomuuksissa tänä vuonna.

”180 km/ h on sekin edelleen todella kova vauhti. Ei tämä ratkaisu tietenkään poista ylinopeusongelmaa maailmasta”, sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm CarBuzzille.

”Emme näe, miksi kenenkään pitäisi ajaa yli 180 km/h. Halusimme tehdä tämän päätöksen osoittaaksemme, että olemme tosissamme. Uskomme, että tämä käynnistää syvällisen keskustelun ylinopeuksista.”

Volvolla on jo maine hyvin turvallisena autonvalmistajana. Se on kehittänyt kolmepisteturvavyöt ja ollut muutoinkin edelläkävijä monien turvallisuutta lisäävien varusteiden suhteen. Volvo ostetaankin usein turvallisuutensa, ei nopeutensa ansiosta.

”Totta kai haluamme säilyttää myös ajamisen vapauden turvallisuuden ohella. Ei kukaan halunnut ajaa näin kovaa parikymmentä vuotta sitten, koska se ei ollut miellyttävää sen ajan autoilla. Nykyautot ovat fantastisia ja toimivat eri nopeuksillakin aivan samalla tavalla. Me olemme pyrkineet laittamaan tämän asian moderniin kontekstiin ja lisäämään turvallisuutta”, Ekholm sanoo.

Nopeusrajoituksen lisäksi Volvo tarjoaa asiakkailleen Care Key -järjestelmän, minkä avulla auton huippunopeuden saa säädettyä vieläkin alhaisemmiksi esimerkiksi nuoria kuljettajia ajatellen. Yksi muista uusista turvajärjestelmistä on avustin, joka tunnistaa, jos kuljettaja on väsynyt tai alkoholin vaikutuksen alaisena.

Julkaistu: 22.6.2020
11 kommenttia