Tuulilasi

Volvo S80:n korvaaja ottaa mallia uudesta XC90-katumaasturistaVolvo S80:n korvaaja ottaa mallia uudesta XC90-katumaasturista

Volvon odotetaan julkistavan tämän vuoden loppupuolella S80-mallin korvaajan S90:n. Kyseessä on suora kilpailija mm. BMW-sarjalle ja Audi A6:lle.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Volvo

Odotukset uutta S90 kohtaan ovat kovat, sillä XC90 on otettu automaailmassa erittäin positiivisesti vastaan. Lex Kerssemakers Volvolta kertookin, että uutuuteen on otettava oppia XC90-mallista.

S90-malliin ja sen farkkukoriseen V90 sisareen odotetaan suurin piirtein samaa moottorivalikoimaa kuin XC90:ssä. Tarjolla olisi siis myös T8-tunnuksen omaava 400-heppainen pistokehybridi, spekuloidaan Autocarissa.

Volvo haluaa erottua muista saksalaisista premium-merkeistä omilla vahvuuksillaan. Volvolla koetaankin, että heillä on itseluottamusta tehdä aivan omanlaisia autoja. Ruotsalaiset ovat asettaneet omat laatustandardinsa, eivätkä turhan paljon katsele muiden merkkien tekemisiä.

Kerssemakers lupailee, että S90 tulee olemaan todellinen katseenvangitsija, vielä näyttävämpi kuin XC90. Volvolta myönnetään, että markkinat isokokoiselle premium-sedanille ovat heikommat kuin aiemmin, mutta markkina on sen verran iso, että siellä pitää olla.

Näillä näkymin S90:n päämarkkina-alueita olisivat Kiina ja Yhdysvallat. Meillä Suomessa paremmin menestynee farmarikorinen V90.

 Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.4.2015