Tuulilasi

Volvo puhkuu tehoja alhaisilla päästöilläVolvo puhkuu tehoja alhaisilla päästöillä

Volvon uudet Drive-E -moottorit ovat nyt saatavilla myös V40- ja V40 Cross Country -malleihin.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto

V40-malliin on aluksi saatavilla kaksi moottoria nelisylinterisestä Drive-E-tuoteperheestä: 245 hevosvoiman T5-bensiiniturbomoottori ja D4-turbodiesel.

Drive-E -moottorien parina toimii joko Volvon uusi 8-vaihteinen automaatti tai 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Automaattivaihteistolla varustetuissa versioissa on vaihdevivut ohjauspyörässä manuaalista vaihtamista varten.

Käsivalintaisella vaihteistolla varustetun 190-hevosvoimaisen Volvo V40 D4 -mallin CO2-päästöt ovat vain 85 g/km. Moottori hyödyntää ensimmäisenä maailmassa i-ART-tekniikkaa, joka käyttää painepalautetta kustakin ruiskutussuuttimesta perinteisen yksittäisen paineanturin sijaan. Jokaisella suuttimella on älykäs siru, joka valvoo ruiskutuspainetta. Näitä tietoja käyttämällä itsesäätyvä i-ART-järjestelmä varmistaa, että moottoriin ruiskutetaan aina ihanteellinen määrä polttoainetta.

Dieselmoottori sisältää myös kaksoisturbon sekä jäähdytysjärjestelmän älykkään venttiiliratkaisun, joka takaa nopeamman lämmitysvaiheen kylmäkäynnistyksen jälkeen.

Bensapihi menopeli

Käsivalintaisella vaihteistolla varustetun Volvo V40 D4 -mallin polttoaineen kulutus on 3,3 l/100 km (EU-yhdistetty) ja vastaavat CO2-päästöt ovat 85 g/km.

V40 Cross Countryn lukemat ovat käsivalintaisen vaihteiston kanssa 4,0 l/100 km ja 104 g/km.

Nelisylinterinen T5-bensiiniturbomoottori kehittää tehoa 245 hv ja vääntöä 350 Nm. Polttoaineen kulutus 8-vaihteisella automaattivaihteistolla varustetussa Volvo V40 -mallissa on 5,8 l/100 km (136 g/km).

 Vuoden 2014 toukokuusta alkaen Volvon uuden voimansiirtoperheen moottoreita on saatavilla kaikkiin uusiin Volvo-malleihin XC90:ää lukuun ottamatta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 26.2.2014