Tuulilasi

Volvo odottaa huippukasvun jatkuvan: “On aika takoa tulosta”

Volvo odottaa huippukasvun jatkuvan: “On aika takoa tulosta”
Volvo Cars uskoo laajentuvan SUV-mallistonsa auttavan yhtiön tänäkin vuonnakin samanlaiseen kasvuun, mitä nähtiin 2017, kun operatiivinen voitto kasvoi 26 % ja automyynti 7 %.
Kuvat
Julkaistu: 8.2.2018
Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson on täysin varma vahvan kasvun jatkumisesta.
”Tästä tulee uusi voimakkaan kasvun vuosi meille. Volvon historiassa ei ole koskaan ollut yhtä vahvaa mallistoa. Juuri siksi voimme sanoa, että nyt on aika takoa tulosta”, Samuelsson sanoi Automotive Newsille.
Uuden sukupolven vahvasti myynyt XC60 ja yhtiön ensimmäinen kompaktin kokoluokan SUV XC40 ovat syynä optimismiin.
Volvo myi viime vuonna 571 577 auto, Samuessonilta kysyttiin, myykö se tänä vuonna ensi kertaa yli 600 000 autoa? Pääjohtaja ei ollut kuitenkaan halukas esittämään tarkkoja arvioita.
”Uskomme kasvuun samalla vauhdilla kuin viime vuonnakin.”
Jo 5 % myynnin kasvukin nostaisi lukemat yli 600 000:n. Volvo on ilmoittanut tavoitteekseen 800 000 auton myynnin vuoteen 2020 mennessä.
Daimler ilmoitti jokin aika sitten odottavansa kasvun taittumista, koska autonvalmistajat satsaavat tällä hetkellä niin paljon sähköautoihin ja autonomiseen teknologiaan. Volvolla uskotaan, että nämä ongelmat ovat selätettävissä kovilla valinnoilla.
“Me priorisoimme asioita enemmän kuin muut yhtiöt, koska tiedämme, ettemme voi tehdä kaikkea. Olemme avoimesti kertoneet, että emme voi investoida uuden sukupolven dieselmoottoreihin, koska fokuksemme on sähköautoissa. En ole kuullut kenenkään muun tekevän niin”, Samuelsson sanoo.
Samuelsson myöntää, että Volvon dieselautojen myynti on Euroopassa laskussa, mutta moni on vaihtanut dieselinsä lataushybridiin.
”Noin 15 % XC90:stä myydään nyt lataushybrideinä. Kun toimme 2015 ensimmäisen lataushybridimme, sen myynti oli 10 % mallistosta.”
Kommentoi »