Tuulilasi

Volvo lupailee S90- ja V90 -malleista suorituskykyisiä Polestar-versioita – luultavasti hybridinä


Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson on kertonut Autocarille, että juuri julkaistusta S90:stä on tulossa räyhäkäs Polestar-versio.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo

Urheilullinen Polestar-versio on tarkoitus myös esitellä farmarikorisesta V90-mallista, jonka virallinen julkistus tapahtuu vasta vuoden 2016 puolella. Volvo S90:n pahimpia kilpailijoita ovat saksalaiset BMW 5-sarja, Mercedes-Benz E-sarja ja Audi A6.

Kaikista edellä mainituista autoista on olemassa myös erittäin urheilulliset versiot. Polestarin avulla Volvo haluaa luoda myös itselleen samanlaisen brändin kuin esimerkiksi Mercedesin AMG. Kilpa-autotaustan omaavan Polestarin omistaa nykyään kokonaan Volvo.

Häkan Samuelssonin mukaan S90- ja V90-mallien brändille suorituskykyinen malli ei olisi pahitteeksi. Hän väläyttää myös, että suorituskykyinen malli voisi sisältää hybridivoimalinjan, ja että Polestarin tulevaisuus voisi hyvinkin olla sähköistymisessä, kertoo Autocar.

Volvon R&D-pomo Peter Mertens jatkaa, että Polestar-versio Volvosta ei olisi mikään pikkupoikien lelu, jossa auton keulalle lyöty valtavan tehokas moottori. Polestarin tapauksessa kyse olisi enemmänkin hienostuneesta suorituskyvystä Teslan tapaan. Mertens jatkaa, että Teslat ovat suorituskykyisiä, vaikka eivät olekaan urheiluautoja. Polestar haluaa saavuttaa jotain samaa omilla malleillaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 3.12.2015