Tuulilasi

Volvo kiusoittelee uutuusmalliaan – ensi viikolla luvassa uusi 40-sarjalainenVolvo kiusoittelee uutuusmalliaan – ensi viikolla luvassa uusi 40-sarjalainen

Volvo päästi valloilleen sosiaalisessa mediassa ensimmäiset kuvat tuoreesta 40-sarjan konseptiautosta. Ensi viikolla on luvassa isompi paljastus kahden mallin muodossa.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Volvo ei paljastanut tarkemmin, mikä malli on kyseessä, mutta ruotsalaismerkki vahvisti kyseessä olevan 40-sarjan malli, tosin konseptiversiona.

Volvon nykyinen V40 ei ole kuitenkaan erityisen vanha malli ja se sai tuoreen faceliftin alkuvuonna. Olisi siis yllättävää, että Volvo paljastaisi jo nyt seuraavan sukupolven V40:n. Spekuloinnissa esillä on, että mallit olisivat tuore V40 ja XC40.

Auton etupäästä otettu kuva paljastaa jo kuitenkin sen, että uudet mallit ovat hyvin sukunäköisiä tuoreiden S90 ja V90 -mallien kanssa. Auton ajovaloja koristaa Volvon tunnusmerkiksi otettu Thorin vasara -valokuvio.

Auton tekniikasta tiedetään jo sen verran, että mallia varten on kehitetty yhteistyössä Volvon emomerkin Geelyn kanssa täysin uusi CMA-pohjarakenne, joka tarkoitettu merkin pienemmille malleille.

Volvon uutuusmallit ovat ilmeisesti myös tarkoitettu erityisesti nuoremmalle yleisölle. Tähän viittaa sosiaalisen median palvelun Snapchatin käyttö auton kuvien julkistukseen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 13.5.2016