Tuulilasi

Volvo kasvattaa Ruotsin tehdastaan


Volvo avasi tänään torstaina uuden 24 000 neliömetrin tuotantolaitoksen Torslandassa, Göteborgissa.
Kuvat Volvo

Tämä nostaa tehdaskompleksin tuotantokapasiteetin noin 200 000 autosta vuodessa noin 300 000 autoon vuodessa. Yhtiö tavoittelee 800 000 auton vuosimyyntiä.

Uudessa yksikössä valmistetaan uudistuvaa XC90 SUV -mallia, joka lanseerataan myöhemmin tänä vuonna.

XC90 on ensimmäinen Volvo, joka käyttää yhtiön uutta skaalautuvaa alustaa (SPA). Kyseessä on joustava järjestelmä, jolla voidaan valmistaa eri malleja ja joka parantaa mm. muotoilua ja turvallisuutta.

Uusi tehdas avataan samana päivänä, kun Volvo juhlistaa Torslandan tehtaan 50-vuotissyntymäpäivää. Se on osa Volvon jatkuvaa kahdeksan miljardin euron muutossuunnitelmaa, josta lähes puolet käytetään uuden ajoneuvoarkkitehtuurin ja Drive-E-moottorimalliston kehitystyöhön.

Uusi tehdas on Volvon mukaan yksi maailman nykyaikaisimmista sekä teknologian että työkäytäntöjen suhteen. Tehdas käyttää noin 300 robottia, ja se on vähentänyt tuotantolinjan automatisointia lisäämällä tapoja, joilla robotit ja työntekijät voivat toimia yhdessä. Pienempi robottien määrä vähentää investointikustannuksia ja tilaa voidaan hyödyntää tehokkaammin.

Uuden tehtaan odotetaan työllistävän noin 80 uutta työntekijää, ja se toimii pienemmillä, 5-8 henkilön ryhmillä, toisin kuin Torslandan muut laitokset, joissa ryhmät koostuvat noin 15 henkilöstä. Tämä on luonut joustavamman tuotantoprosessin, joka vähentää seisokkeja ja lisää tehokkuutta ja tuotantovolyymia.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 24.4.2014