Tuulilasi

Volvo ja Apple lyöttäytyvät yhteen – "iPhone-käyttäjät ovat kuin kotonaan uudessa Volvossa"


Volvo ja Apple yhdistävät voimansa ja tuovat Applen käyttöjärjestelmän Volvo-kuljettajien käyttöön.
Kuvat Volvo

Yhtiöiden yhteistyö lupaa muuntaa autoilukokemuksen. Uusi Apple CarPlay -palvelu kokoaa yhteen iPadin, iPhonen ja iPodin käyttäjille tuttuja sovelluksia ja palveluja suoraan Volvon suurelle, keskikonsoliin asennetulle kosketusnäytölle.

Volvo kehittää Applen ominaisuuksia yhdistämällä ne erityiseen käyttöliittymään, jonka avulla kuljettajat voivat hyödyntää ääniohjausta ja ohjauspyörän säätimiä Applen sovellusten ja palvelujen käyttämisessä, mikä varmistaa, että vuorovaikutus on aina turvallinen ja helppokäyttöinen.

Applen käyttöjärjestelmän ja Volvon uuden auto-ohjelmiston ja käyttöliittymän välinen vuorovaikutus tuo mukanaan muutoksia auton sisätilojen ulkoasuun ja tuntumaan.

Apple CarPlayn käyttäjät tunnistavat välittömästi iPhonen perussovellukset, kuten puhelinsoitot, viestit, musiikin ja navigoinnin. Tarjous sisältää myös kolmansien osapuolten audiosovelluksia, kuten suositun Spotify-suoratoistopalvelun.

Volvon kosketusnäyttö mahdollistaa sekä Volvon että Applen sisällön yhteiselon, eikä kuljettajan tarvitse vaihdella erillisen auto- ja iPhone-näytön välillä.

Apple CarPlay integroituu saumattomasti Volvon uuteen käyttöliittymään. Siitä tulee visuaalisesti osa kojetaulua, ja se näyttää tunnettuja Apple-sovellusten kuvakkeita.

Apple CarPlay mahdollistaa laitteiden yhdistämisen autoon Applen Lightning-kaapelilla – Wi-Fi on tulossa lähitulevaisuudessa. Yhteys perustuu H.264-videosyöttöön, joka palauttaa käyttäjän komennot kosketusnäytöltä.

"iPhone-käyttäjät ovat kuin kotonaan uudessa Volvossa. Olemme luoneet täysin integroidun käyttäjäkokemuksen suureen kosketusnäyttöömme, joka nostaa autojen mobiilitoiminnot uudelle tasolle. Tämä yhdistettynä Sirin kaltaisen edistyksellisen ääniohjausjärjestelmän tarjoamiin turvallisuusetuihin tekee Applesta täydellisen kumppanin Volvolle", sanoo Håkan Samuelsson tiedotteessa.

Apple CarPlay tulee saataville uusiin Volvo-malleihin, jotka perustuvat skaalautuvalle alustarakenteelle (SPA). Ensimmäinen autoista on uusi XC90, joka esitellään myöhemmin vuonna 2014.

Volvon lisäksi Ferrari, Honda, Hyundai, Jaguar ja Mercedes-Benz tuovat kuluvana vuonna Applen CarPlayn autoihinsa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 5.3.2014