Tuulilasi

Volvo hamuaa teknologiayrityksiä rahaston avulla

Volvo hamuaa teknologiayrityksiä rahaston avulla
Volvo on perustanut uuden sijoitusrahaston, joka on tarkoitettu lupaaville teknologia-startup-yrityksille eri puolilla maailmaa.

Volvo Cars Tech Fund -rahaston tavoitteena on investoida strategisiin teknologiatrendeihin, jotka muuttavat koko autoteollisuutta. Tällaisia ovat esimerkiksi tekoäly, sähköistäminen, autonominen ajaminen ja digitaaliset liikkuvuuspalvelut.

Tech Fundin ensimmäinen strateginen sijoitus kohdistuu Kaliforniassa sijaitsevaan teknologiayritykseen, joka kehittää edistyksellisiä antureita. Tämä korostaa Volvon vahvistuvaa asemaa Piilaakson teknologiaytimessä.

Yritykset hyötyvät Volvo Cars Tech Fund -rahastosta monin eri tavoin. Ne saavat tehdä yhteistyötä maailman johtaviin premium-autonvalmistajiin kuuluvan yhtiön kanssa, ja niiden kehittämien tekniikoiden ja tuotteiden kehitystyö ja markkinoille pääsy helpottuvat.

Lisäksi startup-yrityksillä on tilaisuus hyötyä Volvon ainutlaatuisesta asemasta Kiinan automarkkinoilla, ja niillä on mahdollisuus päästä osalliseksi Volvon kansainvälisen auto- ja tekniikkayhteistyökumppaneiden verkoston tarjoamista eduista.

Volvon Piilaakson teknologiakeskuksen strategisen yhteistyöyksikön johtaja Zaki Fasihuddin on nimitetty Volvo Cars Tech Fund -rahaston pääjohtajaksi.

”Haluamme sijoittaa yrityksiin, jotka tarjoavat uusia tekniikoita ja lahjakkuuksia. Haluamme tukea lupaavia nuoria yrityksiä teknologisen kehityksen eturintamassa ja antaa niille pääomaa ja strategista arvoa, mikä auttaa vahvistamaan johtavaa rooliamme autoteollisuuden teknologisen muutoksen keskiössä”, Zaki Fasihuddin sanoo.

”Teemme läheistä yhteistyötä lupaavien teknologioiden parissa, ja kun näemme ne yrityksemme kannalta kiinnostavina, voimme investoida hankkeeseen ja kiihdyttää sen kehitystä”, toteaa Tech Fundin hallituksen jäsen ja Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Mats Moberg.

Volvo Cars Tech Fund -rahaston perustaminen on osa Volvon jatkuvaa innovointia ja kiihtyvää digitaalista muutosta. Volvo perusti viime vuonna Piilaaksoon digitaalisuuteen keskittyvän organisaation, joka vauhdittaa yhtiön teknologioiden ja palvelujen kehitystä.

Volvo hankki lisäksi vuoden 2017 syksyllä USA:ssa sijaitsevan auto- ja pysäköintipalveluyritys Luxen. Hankinta edistää merkittävästi Volvon digitaalisten palvelujen kehitystyötä.

Julkaistu: 3.3.2018
Kommentoi »