Tuulilasi

Volvo Carsin ensimmäinen ilmastoneutraali moottoritehdas Ruotsiin


Volvon moottoritehdas Ruotsin Skövdessä on yhtiön ensimmäinen ilmastoneutraali tuotantolaitos. Se siirtyi vuoden 2018 alusta käyttämään uusiutuvaa lämmitystä.
Kuvat Volvo

Skövde on Volvon kansainvälisen tuotantoverkoston ensimmäinen tehdas, joka on yltänyt tähän asemaan. Kyseessä on merkittävä askel kohti yhtiön tavoitetta saavuttaa maailmanlaajuisesti ilmastoneutraali tuotanto vuoteen 2025 mennessä. Skövde on tällä hetkellä yksi harvoista ilmastoneutraaleista autotehtaista Euroopassa.

”Energiatehokkuuden parantaminen on meillä etusijalla, ja pyrimme käyttämään uusiutuvia energianlähteitä. Skövden tehtaan saavutus on merkittävä tekijä laajemmassa pyrkimyksessämme minimoida ympäristöllinen jalanjälki. Olemme tyytyväisiä voidessamme johtaa autoteollisuutta kohti ilmastoneutraalia tuotantoa”, kertoo Volvon tuotanto- ja logistiikkajohtaja Javier Varela.

Volvon ja paikallisen toimittajan välinen uusi sopimus varmistaa, että kaikki Skövden tehtaalle tuotettava lämmitys on lähtöisin jätteenpoltosta, biomassasta ja kierrätetyistä biopolttoaineista. Skövden tehtaan sähkö on – yhtiön muiden eurooppalaisten tehtaiden tapaan – ollut peräisin uusiutuvista lähteistä jo vuodesta 2008 lähtien.

”Tämä on hieno hetki Skövden tehtaalle ja Volvolle. Ympäristöystävällisyys on yksi ydinarvoistamme. Suunnitelmissamme on sähköistää koko uusi Volvo -mallisto vuodesta 2019 alkaen, ja ilmastoneutraali tuotanto vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeämme ja tukee kansainvälistä taistelua ilmastonmuutosta vastaan”, sanoo yhtiön kestävän kehityksen johtaja Stuart Templar.

Volvo etsii koko ajan innovatiivisia keinoja saavuttaa vuoden 2025 tavoite. Esimerkiksi vuonna 2016 Gentin tehdas Belgiassa otti käyttöön alueellisen lämmitysjärjestelmän, joka vähensi hiilipäästöjä 40 prosenttia, mikä vastasi 15 000 tonnia hiilidioksidia vuodessa.

”Toimimme aktiivisesti yhdessä energiantoimittajiemme kanssa kaikilla alueilla, jotta saamme tehtaidemme käyttöön uusiutuvaa energiaa”, Javier Varela toteaa.

Julkaistu: 17.1.2018