Tuulilasi

Volvo: Automme eivät aiemmin olleet tarpeeksi hyviä – nykyiset ja tulevat mallimme ovat

Volvo: Automme eivät aiemmin olleet tarpeeksi hyviä – nykyiset ja tulevat mallimme ovat
Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson on kertonut, että Volvon sedanit eivät ole olleet tarpeeksi hyviä haastaakseen saksalaiset premium-sedanit.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.1.2016

Volvo on nykyään kiinalaisen Geelyn omistuksessa, ja ruotsalaisfirmaa eivät enää ohjaile suuren konsernin kankeat toimintatavat. Samuelsson kertoo tämän olevan yksi tärkeimpiä syitä sille, miksi Volvon tuoreimmat mallit ovat saaneet positiivisen vastaanoton.

Tällä hetkellä Volvo valmistaa autoja, jotka todella pystyvät haastamaan saksalaisten premium-sedanien dominoinnin markkinoilla. Volvo aikoo aloittaa haastamisen viime viikolla Detroitissa esitellyn Volvo S90:n turvin.

Mm. CarAdvicelle puhunut Samuelsson totesi, että uuden S90:n avulla Volvolla on tarjota todellinen ja hieman erilainen vaihtoehto saksalaisautoille. Samuelsson jatkoi, että Volvo ei varmastikaan ollut aiemmin edes monien ostajien vaihtoehtona, koska merkillä ei ollut tarjota sopivaa kilpailijaa.

90-sarjan lisäksi Volvolta on tulossa seuraavan sukupolven S60 ja V60 sekä V40. Samuelssonin mukaan myös nämä kaikki mallit tulevat olemaan yhtä hyviä kuin pahimmat saksalaiskilpailijat. Volvo ei myöskään halua kopioida saksalaisia, vaan tehdä omanlaisia autoja, joissa esimerkiksi turvallisuus on maailman huippuluokkaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »