Tuulilasi

Volvo aloittaa autojen välisen viestinnän vielä tänä vuonna


Volvo aloittaa vielä tämän vuoden puolella Euroopassa autojen välisen viestinnän. Toiminto tulee kaikkiin 90-sarjan malleihin.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Car-to-car-communication eli vapaasti suomeen käännettynä autojen välinen viestintä tarkoittaa toimintoa, jossa autot voivat vaihtaa tietoa keskenään esimerkiksi ympärillä olevista liikenneolosuhteista tai mahdollisista onnettomuuksista.

Vastaavanlaisia toimintoja on tulossa myös monilta muilta autonvalmistajilta, mutta Volvo on ehtimässä markkinoille yhtenä ensimmäisistä. Tällä hetkellä Toyota ja Mercedes tarjoavat myös samantapaisia palveluja joihinkin malleihinsa. Esimerkiksi uudesta E-sarjasta löytyy vastaavanlainen toiminto.

Pilvipalveluihin perustuva toiminto lanseerattiin Volvo V90 Cross Countryn julkistuksen yhteydessä. Edellä mainitun auton lisäksi myös tuoreet S90- ja V90-mallit sekä XC90-katumaasturi saavat uuden viestintätoiminnon vielä tänä vuonna, kertoo Volvon Peter Mertens Automotive News Europelle.

Volvon järjestelmän kehitystyössä on auttanut ruotsalainen Ericsson. Jokainen toiminnolla varustettu Volvo tarkkailee alituisesti ympäristöään ja jakaa tämän tiedon Volvon pilveen, jossa se on muiden järjestelmään kytkettyjen autojen hyödynnettävissä. Jotta autojen välinen viestintä toimisi, vaati se aktiivisen internetyhteyden autossa.

Volvon mukaan järjestelmä paranee, mitä enemmän autoja alkaa käyttämään sitä. Volvo aikoo lanseerata toiminnon myöhemmin merkin muihin uuden sukupolven malleihin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.10.2016