Tuulilasi

Volvo aikoo haastaa sähköautokilvassa erityisesti Teslan – jättää tylsät autot muilleVolvo aikoo haastaa sähköautokilvassa erityisesti Teslan – jättää tylsät autot muille

Volvon toimitusjohtaja on Håkan Samuelsson on kertonut haastattelussa, että Volvo aikoo haastaa sähköautoillaan nimenomaan Teslan, eikä suurien massojen sähköautovalmistajia, kuten Nissania.
Teksti Max Lange

Volvo on tuomassa oman täyssähköautonsa markkinoille vuonna 2019. Auto sijaitsee kokoluokaltaan jossakin 60-sarjan mallien tuntumassa, mutta se perustuu samalle SPA-pohjalevylle kuin tuoreet 90-sarjat mallit.

Samulesson kertoo, että Volvo haluaa tehdä tulevista sähköautoistaan kaikkea muuta kuin tylsiä. He aikovat ottaa sähköauton tekniikkaan ja designiin samanlaisen asenteen kuin Tesla on tehnyt nykyisten malliensa kanssa. Sähköauton on tuotava myös uusia arvoja autoon, esimerkiksi tunnetta, kertoo Samuelsson Autoexpressille.

Volvo haluaa rakentaa siis erityisen suorituskykyisiä sähköautoja Teslan tapaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sähköisten Volvojen hintalappu tulee olemaan tuntuvasti korkeampi kuin polttomoottori-Volvojen. Volvon insinöörit tavoittelevat sähköautoilleen myös noin 500 kilometrin toimintamatkaa.

Samuelsson kehuu myös Teslaa muutoinkin. Hänen mukaansa Tesla on tehnyt asiat oikein. ”He ovat tehneet auton, jossa on myös tunteisiin vetoavia arvoja. Mielestäni Tesla on tällä hetkellä mittatikku”, toteaa Samuelsson.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 20.9.2016