Tuulilasi

Volkswagenin täyssähköiselle retroautolle yllättävän edullinen hinta

Volkswagenin täyssähköiselle retroautolle yllättävän edullinen hinta
Volkswagen julkisti täyssähköisen ID Buzz -mikrobussinsa konseptin Detroitissa 2017. Tuolloin harva uskoi, että siitä tulisi koskaan mitään muuta kuin yksi lisä lukuisten konseptiautojen katraaseen, jotka eivät koskaan etene tuotantoon.
Julkaistu: 22.3.2021
Toisin kuitenkin kävi. Auton on tarkoitus tulla markkinoille kahden vuoden päästä ja Volkswagen on jopa jo investoinut sähköisen mikrobussinsa tuotantoon Yhdysvalloissa.
Tuotantoversiosta on nyt CarAdvicen mukaan tihkunut lisätietoja. VW suunnittelee bussiin massiivista 100 kWH:n akustoa, mikä takaisi pitkän toimintamatkan yhdellä latauksella.
”Akusto on erilainen kuin ID.3:n ja ID.4:n. Perusmalliin olisi tulossa vain 60 kWH:n akusto, jolla toimintamatkaksi saadaan noin 300 kilometriä. Tämä versio olisi tarkoitettu kaupunkiajoon. 100 kWh:n akustolla ajaakin jo 500 kilometriä, mikä lisäisi auton käytettävyyttä huomattavasti”, kirjoittaa saksalainen sähköisiä ratkaisuja tutkiva Edison raportissaan.
Raportissa mainitaan myös, että auton perusmallin lähtöhinta olisi niinkin alhainen kuin 40 000 euroa, tosin isommalla akustolla ja paremmilla varusteilla noin 60 000.
Volkswagen ei vahvistanut tietoja.
4 kommenttia