Tuulilasi

Volkswagenin täyssähköinen Pikes Peak -auto osoitti heti voimansa


Volkswagenin kehittämä täyssähköinen I.D. R Pikes Peak -auto on herättänyt runsaasti huomiota ennen itse legendaarista ylämäkikilpailua. Nyt kilpailu on lähellä ja Volkswagenin kilpuri osoitti heti potentiaalinsa karsinnassa.
Kuvat Volkswagen

Kilpailussa ajetaan 20 kilometriä tiukkaa ylämäkeä, karsintakilpailu aloitettiin noin mäen puolivälistä. Kokeneen Romain Dumas’n ohjaama VW I.D. R Pikes Peak oli nopein ajalla 3:16.083. Kakkoseksi Norma M20 SDF PKP polttomoottoriautolla ajanut Simone Faggioli jäi 11.049 sekuntia.

”Olipas hyvä päivä meiltä. Auto on ihan uskomaton. En ole koskaan kokenut kilpa-autossa samanlaista kiihtyvyyttä ja voimaa. Jokaisella kilometrillä huomaan, että minä ja auto olemme yhä enemmän yhtä”, Dumas kommentoi kokemustaan.

Kuuluisa Pikes Peak -kilpailu on ollut viime vuodet sähköautojen valmistajille pelikenttä, missä ne todistelevat voimiaan. Nyt VW haluaa tehdä ennätyksiä ja esitellä samalla omaa tuoreinta sähköautoteknologiaansa positiivisessa valossa.

Aiemmat sähköautot, jotka ovat kilpailuun osallistuneet, ovat kärsineet ylikuumenemisesta ja niitä on jäähdytelty jopa jääkylvyillä. Kilpailussa erityisen tärkeää ovat auton keveys ja balanssi.

Volkswagenin I.D. R Pikes Peak on suunniteltu ja rakennettu vain tätä kilpailua silmällä pitäen. Auto painaa 1134 kiloa, kaksi sähkömoottoria kehittävät 680 hevosvoimaa ja vääntömomenttia löytyy 650 Nm. Auto kiihtyy (tasaisella) nollasta sataan huikeasti 2,25 sekunnissa.

Varsinainen kilpailu ajetaan viikonloppuna.

Julkaistu: 21.6.2018