Tuulilasi

Volkswagenin täyssähköautojen myyntiverkosto laajentui


Volkswagenin täyssähköautojen myyntiverkosto laajentui vuoden alussa Suomessa yhdestä liikkeestä yhdeksään liikkeeseen.
Kuvat Volkswagen

Volkswagen Center Airportin lisäksi Volkswagenin täyssähköautoja e-up!:ia ja e-Golfia myydään nyt myös seuraavissa jälleenmyyjäliikkeissä: Volkswagen Center Helsinki, Volkswagen Center Espoo, Volkswagen Center Turku, Laakkonen Tampere, Länsiauto Lappeenranta, Jyväskylän Autotarvike, Käyttöauto Vaasa ja Pörhön Autoliike Oulu. Myös ladattavien hybridien jälleenmyyjäverkosto kasvoi 9 liikkeestä 26 liikkeeseen.

Vuonna 2017 Volkswagenin täyssähköautoja ja ladattavia hybridejä rekisteröitiin yhteensä 323 kappaletta. Kasvua edellisvuoteen tuli peräti 42,9 %. Vuonna 2017 täyssähköautoille tuli myös kunniaa, sillä Volkswagen e-Golf voitti Tekniikan Maailman sähköautovertailun.

”Volkswagen e-Golf on hyvä ajettava ja joukon suorituskykyisin, minkä lisäksi se pärjää myös taloudellisuudessa ja toimintamatkassa” (Tekniikan Maailma 15/2017).

”Arvioimme kasvua myös tälle vuodelle. Esimerkiksi Volkswagen e-Golfin toimitusaika on tällä hetkellä normaali 3-4 kuukautta, joten autojen saatavuustilanne on erittäin hyvä. Panostamme tänä vuonna erityisesti sähköautojen ja ladattavien hybridien myyntiverkoston laajentamiseen. Koulutamme kaikki uudet jälleenmyyjät ja huoltohenkilökunnan. Juuri parhaillaankin on menossa myyjien koulutus", kertoo Volkswagen-henkilöautojen johtaja Mikko Mykrä.

Volkswagen-henkilöautot panostaa vahvasti sähköistymiseen maailmanlaajuisesti. Vuonna 2020 markkinoille tulee uusi täyssähköauto I.D., joka on valmistettu Volkswagenin uudelle MEB-alustarakenteelle. Zwickaun tehdas muutetaan täyssähköautojen valmistuspaikaksi ja siitä tulee yksi Euroopan suurimmista e-Mobility-keskuksista.

 ”Volkswagen tuo markkinoille yli 20 täyssähköautoa vuoteen 2022 mennessä ja investoi sähköiseen liikkumiseen yli 6 miljardia euroa seuraavan viiden vuoden aikana", sanoo Herbert Diess, Volkswagenin henkilöautoista vastaava johtaja.

Julkaistu: 29.1.2018