Tuulilasi

Volkswagenin seuraavan sukupolven alusta on yhtiön viimeinen polttomoottoriautoille


Volkswagen Group uskoo polttomoottoriautojen aikakauden päättyvän. Yhtiö tekee vielä seuraavan sukupolven alustan bensiini- ja dieselautoille vuonna 2026, mutta se on laatuaan viimeinen.
Kuvat Volkswagen

Perinteiset autonvalmistajat ovat kovan paineen alla tulevien päästörajoitusten kanssa. Se on saanut Volkswagenin kääntämään fokuksensa radikaalisti sähköautojen suuntaan.

”Olemme nyt kehittelemässä viimeistä alustaa autoille, jotka eivät ole hiilidioksidineutraaleja. Asteittain polttomoottoriautomme katoavat minimiin”, vahvistaa Volkswagenin strategiajohtaja Michael Jost.

VW Group on jo esitellyt ensimmäisen aallon sähköautojaan kuten ensi vuonna markkinoille tulevan Porsche Taycanin. VW Groupin 12 brändiä ovat vyöryttämässä markkinoille arvioiden mukaan jopa 15 miljoonaa sähköautoa seuraavan viiden vuoden aikana. Niiden sekä autonomian kehittämiseen on korvamerkitty 45 miljardia euroa.

Täyssähköisen I.D.-perheen ensimmäisen auton, Neo hatchbackin tuotanto alkaa Saksassa vuoden sisällä.

VW jatkaa kuitenkin myös polttomoottorien kehitystyötä, kun uusi alusta 2026 valmistuu.

”Vuonna 2050 meillä saattaa edelleen olla joitakin polttomoottorimalleja alueilla, missä ei ole riittävää latausinfraa sähköautoille”, Jost sanoo.

Julkaistu: 5.12.2018