Tuulilasi

Volkswagenin pääjohtaja vaihtuu

Volkswagenin pääjohtaja vaihtuu
Reutersin mukaan Volkswagen Group on nimittänyt Ralf Brandstätterin Volkswagenin brändin pääjohtajaksi. Aiemmin pääjohtajan virkaa on hoitanut Volkswagen Groupin pääjohtajan töiden ohella Herbert Diess.

Operatiivisena johtajana toiminut Brandstätter aloittaa virassaan heinäkuun alussa. VW Groupin tiedotteen mukaan muutos antaa Diessille enemmän liikkumatilaa VW Groupin pääjohtajana.

Myös Porschen pääjohtaja Oliver Blume oli ehdolla tehtävään, mutta se meni 51-vuotiaalle Brandstätterille, joka on ollut VW:n palveluksessa jo vuodesta 1993. Operatiivisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2018.

VW on parhaillaan käymässä läpi ankaraa kulukuuria. Se on johtanut siihen, että Herbert Diess on joutunut vahvan ammattiyhdistysliikkeen hampaisiin. VW joutui keskeyttämään uuden Golfin myynnin ohjelmisto-ongelmien vuoksi, samaan aikaan se valmistautuu täyssähköisen ID3:n massatuotantoon. Diess on joutunut karsimaan kuluja rahoittaakseen 34 miljardin investoinnit sähköautoihin ja autonomisiin autoihin sekä 50 miljardia akkuhankintoihin.

Samalla VW ilmoitti, että komponenteista ja hankinnoista vastaava johtaja Stefan Sommer lähtee yhtiöstä omasta pyynnöstään.

Julkaistu: 9.6.2020
Kommentoi »