Tuulilasi

Volkswagenin ja Fordin yhteistyö laajenemassa merkittävästi

Volkswagenin ja Fordin yhteistyö laajenemassa merkittävästi
Bloombergin mukaan Volkswagen Groupin johtokunta aikoo keskustella ja mahdollisesti jopa hyväksyä seuraavan askeleen allianssista Fordin kanssa. Tieto on peräisin asiasta perillä olevalta sisäpiirilähteeltä.
Kuvat Volkswagen

Jo tammikuussa VW ja Ford sopivat laajasta globaalista yhteistyöstä pakettiautojen ja pick upien kanssa. Nyt agendalla on yhteistyö sähköautojen ja autonomisten autojen teknologian jakamisesta ja kehittämisestä.

VW:n johtokunnan puhemies ei halunnut kommentoida asiaa, johtokunta kokoontuu parin viikon päästä. Fordin edustaja sen sijaan kertoi, että yhteistyöneuvottelut ovat edenneet positiivisesti useillakin eri osa-alueilla.

VW:n pääjohtaja Herbert Diess kommentoi aiemmin tässä kuussa, että neuvottelut Fordin kanssa ovat edenneet suotuisissa merkeissä. Allianssin laajennus olisi osa Volkswagenin pyrkimyksiä jakaa uusien teknologioiden valtavia kustannuksia.

Merkittävä osa yhteisyötä olisi VW:n investointi Fordin autonomisen kehitystyön yhteistyökumppaniin Argo AI:hin. Bloombergin lähteiden mukaan sopimus saatetaan julkistaa jo heinäkuun aikana.

Moni autonvalmistaja pyrkii nyt jakamaan uusien teknologioiden huimia kustannuksia yhteistyöllä kilpailijoiden kanssa. Jokin aika sitten Fiat Chrysler Automobiles epäonnistui yrityksessään muodostaa allianssi Renaultin kanssa. Kaksikosta olisi tullut maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja.

Julkaistu: 28.6.2019
Kommentoi »