Tuulilasi

Volkswagenin Euroopan myynti kasvoi – mutta vain itämarkkinoillaVolkswagenin Euroopan myynti kasvoi – mutta vain itämarkkinoilla

Volkswagenin myynti kasvoi heinäkuun aikana vuoden 2016 heinäkuuhun verrattuna 4 % . Autoja myytiin maailmalla 467 000 kappaletta.

Päästöskandaali ei ole satuttanut brändiä ainakaan numerojen valossa isosti. Mielenkiintoista tilastoa on, että Länsi-Euroopassa myynti laski 5,1 % ja Saksassa peräti 14,2 %. Suurin kasvu löytyi Venäjältä, 24 %, myös Itä-Euroopan, Kiinan ja Etelä-Amerikan kasvu oli merkittävää.

”Volkswagenin positiivinen trendi jatkui heinäkuussa. Lukumme koko alkuvuodesta ovat positiivisempia kuin viime vuonna. Suuri osa tästä kasvusta on SUV-mallistomme ansiota. Pyrimme pitämään trendin samanlaisena vuoden loppuun asti. Lisäksi lanseeraamme uusia malleja loppuvuodesta”, kommentoi VW:n myyntijohtoon kuuluva Jürgen Stackmann.

Volkswgenilla arvioidaan, että lisääntynyt työsuhdeautojen käyttö on syynä Saksan markkinan hiipumiselle etenkin Passatin ja Golfin osalta.

Heinäkuun aikana Volkswageneita myytiin eniten Kiinassa, 228 900 kappaletta. Vertailun vuoksi, Saksassa myynti oli 40 200, Yhdysvalloissa 27 100 kappaletta.

Julkaistu: 11.8.2017