Tuulilasi

Volkswagenilta valtavat akkukennoinvestoinnit - Teslaa ajetaan ahtaalleVolkswagenilta valtavat akkukennoinvestoinnit - Teslaa ajetaan ahtaalle

Kaikkia automerkit Fordista Bentleyhin suunnittelevat ja rakentavat jo sähköautojaan, kilpailu markkinoista tulee olemaan erityisen kova. Kaikki haluavat oman palasensa piirakasta.
Kuvat Volkswagen

Tesla aloitti sähköautomyrskyn, mutta vielä suurempi myrsky on tulossa. Raporttien mukaan Volkswagen on ostanut akkukennoja summalla, joka vastaa Teslan koko markkina-arvoa. VW:llä ollaan siis enemmän kuin tosissaan.

Volkswagen on suunnitellut varmistavansa itselleen akkukennoja vuosittain jopa 150 GWh:n verran vuodessa vuoteen 2025 mennessä. Hintaa tulee 60 miljardia dollaria. Jo nyt sopimuksia on tehty 47 miljardin edestä.

Kuukausi sitten VW kertoi tehneensä 24 miljardin investoinnin, joten se etenee tällä hetkellä rajulla vauhdilla. Teslalla alkaa olla pian markkinoilla ahtaampaa kuin koskaan.

VW Groupin sähköautosuunnitelmat tuntuvat etenevän suunnitelman mukaan. Tämän vuoden lopulla sen brändeistä Audi aloittaa ensimmäisen täyssähköisen SUV:n tuotannon, Porsche puolestaan tekee neliovisen sähköisen Mission E coupen ensi vuonna. Volkswagen puolestaan alkaa vyöryttää markkinoille I.D.-sähköautoperhettään vuonna 2020. Volkswagen on ilmoittanut että sen sähköautojen hinnat tulevat olemaan samalla tasolla kuin polttomoottoriautojen.

Teslan tilannetta ei ainakaan parantanut se, että pääjohtaja Elon Musk kritisoi hiljattain analyytikoita tylsien kysymysten kysymisestä, eikä suostunut vastaamaan uteluihin Teslan mahdollisen lisärahoituksen tarpeesta.

Julkaistu: 12.5.2018