Tuulilasi

Volkswagenilta sähköautojen kotilatureita pilkkahintaanVolkswagenilta sähköautojen kotilatureita pilkkahintaan

Volkswagen panostaa koko ajan rajusti sähköautoihin, ja aikoo vallata markkinat. VW kertoo alkavansa kaupata vain 300 euron hintaista seinälaturia, että ihmiset voivat ladata autonsa kotona.
Kuvat Ionity

VW panostaa myös pikalatausasemiin Euroopassa, joita on tarkoitus rakentaa 400. Sekä niiden, että kotilaturien pitäisi olla kuluttajien saatavilla vuonna 2020. Juuri samaan aikaan, kun markkinoille tulee myös täyssähköisen I.D.-perheen ensimmäinen auto, hatchback.

”Tavoitteemme on tehdä sähköautolla ajamisesta helppoa, miellyttävää ja niin puhdasta kuin mahdollista. Tulemme tekemään kotitalouksille seinälatureita, jotka ovat niin edullisia, että niihin on kaikilla varaa”, sanoo VW:n merkkijohtaja Herbert Diess.

Pikalatausverkostoa tehdään yhdessä Ionity-konsortion kanssa, johon kuuluvat myös BMW, Daimler ja Ford. Jo nyt 50 asemaa on valmiina, seuraavat 50 ovat pystyssä vuoden loppuun mennessä. Ne tarjoavat 350 kWh lataustehon, mikä on yli tuplasti enemmän kuin esimerkiksi Teslan Supercharger -asemilla.

VW varustaa sähköautonsa ohjelmistoilla, joiden avulla ne ovat itse yhteydessä latausasemiin. Se tekee autojen lataamisen entistä helpommaksi.

”Teemme I.D.-autoista niin älykkäitä, että jokainen auto on kuin liikkuva luottokortti. Kuljettajan ei tarvitse miettiä edes maksamista, auto tekee senkin puolestasi”, Diess kertoo.

Julkaistu: 15.3.2018