Tuulilasi

Volkswagenilla kunnianhimoinen tavoite: ”Ei yhtään onnettomuutta autoillamme - softa on jo valmis”

Volkswagenilla kunnianhimoinen tavoite: ”Ei yhtään onnettomuutta autoillamme - softa on jo valmis”
Volkswagen kertoo lanseeraavansa tänä vuonna uuden ohjelmiston, minkä se uskoo poistavan autojensa onnettomuudet kokonaan vuoteen 2050 mennessä.
Julkaistu: 13.3.2020

”Uuden sukupolven Volkswageneissa on ohjelmistot, sensorit ja prosessorit, joiden avulla autot pystyvät välttämään onnettomuuksia ja myös oppimaan kaikesta tapahtuneesta. Me haluamme, että automme eivät enää aja kolareita tai ole onnettomuuksissa mukana vuonna 2050”, sanoo VW:n strategiajohtaja Michael Jost.

Uusi ohjelmistoihin perustuva operaatiojärjestelmä käyttää hyväkseen erilaisia algoritmeja. Sellainen on jo brändin ID3:ssa.

”Uudet autot oppivat nopeasti uutta, asiakkaamme hyötyvät tästä oppimisesta viikoittain ja päivittäin. Meistä on tulossa myös ohjelmistoyritys”, Jost sanoo.

Uutisoinnissa on raportoitu Volkswagenin suurista ohjelmisto-ongelmista juuri ID3:n kanssa. Mediassa on arveltu jopa, että auton ensi kesänä suunnitelluksi alkanut myynti saattaa viivästyä. Volkswagenin mukaan myyntiaikataulu ei kuitenkaan ole viivästymässä.

”Ei kaikki ihan vielä valmista ole, mutta on aivan normaalia, että joitakin teknisiä haasteita on vielä lähellä auton myyntilanseerausta”, perustelee Volkswagenin sähköautoista vastaava hallituksen jäsen Thomas Ulbrich.

2 kommenttia