Tuulilasi

Volkswagenilla hurja panostus Kiinaan - 12 uutta SUV:ia

Volkswagenilla hurja panostus Kiinaan - 12 uutta SUV:ia
Volkswagen tulee lanseeraamaan peräti 12 uutta SUV:ta Kiinan markkinoille seuraavan kahden vuoden aikana.
Kuvat Volkswagen

Yhtiö kertoi kunnianhimoisesta tavoitteestaan samalla, kun se lanseerasi uuden Touaregin Pekingissä. Kiinan markkinoilla myydään tällä hetkellä vain kolmea VW:n SUV:ia: Touaregin lisäksi Tiguania ja kiinalaisversiota Teramontista.

Kymmenen viime vuoden aikana SUV:ien suosio on Kiinassa noussut 8 % pikkusiivusta peräti 45 % osuuteen.

Volkswagen ja sen partnerit, etunenässä SAIC ja FAW, myivät viime vuonna Kiinassa 3,2 miljoonaa autoa. Kokonaismarkkinoista osuus oli 13 %. SUV:eja myytiin 400 000 kappaletta. Vuoteen 2020 mennessä VW uskoo, että sen Kiinan myynnistä kolmannes tulee olemaan SUV:eja.

”Kiinalla on erityinen asema yhtiömme kasvustrategiassa. Haluamme tehdä tuotteita, jotka miellyttävät juuri kiinalaisia asiakkaitamme”, sanoo VW:n pääjohtaja Herbert Diess.

Volkswagen aikoo uusia koko Kiinan mallistonsa. Suunnitelmissa on 38 kokonaan uutta tai uudistettua mallia. Niistä yhdeksän on tulossa jo tänä vuonna kuten Tiguan PHEV ja Bora EV. Sähköisiä malleja Kiinaan on tulossa kymmenen kahden vuoden aikana – kaikki ennen kuin yhtiö alkaa tehdä uudelle MEB-alustalleen I.D.-perheen sähköautoja.

Julkaistu: 26.3.2018
Kommentoi »