Tuulilasi

Volkswagen tekemässä uuden hurjan R-sarjan – Golfiin 400 hevosvoimaa


Volkswagen kertoo, että sen tulevat R-brändätyt erittäin suorituskykyiset autot ovat enemmän extremeä kuin nykyiset R:t. Tulossa on hyvin todennäköisesti ainakin Golf R, R-versio I.D.-sähköautosta sekä R SUV.
Kuvat Volkswagen

VW:n myynti- ja markkinointijohtaja Jürgen Stackmann kertoi Auto Expressin mukaan, että uusi R-mallisto tulee olemaan erilainen kuin nykyinen.

”R-brändätyt automme tulevat olemaan todellista extremeä, koska me pystymme tekemään niistä sellaisia. R on nimenomaan siksi olemassa, että se voi mennä jopa järkevän tuolle puolen. Eihän kukaan varsinaisesti tarvitse 400-hevosvoimaista kompaktin kokoluokan autoa, mutta sille on silti selvästi oma paikkansa olemassa”, Stackmann sanoo.

”Olemme tekemässä R-autoista myös muotoilultaan näyttävämmän, sen ei tarvitse, eikä pidä olla tavanomainen. Olemme edelleen varmoja, että R-autoillemme on tilaa ja löytyy asiakkaita, jotka ovat valmiita maksamaan näistä erittäin suorituskykyisistä autoista.”

Kommenttien perusteella Golf R:ään olisi tulossa 400 hevosvoimaa, mikä asettaisi sen samalle viivalle Audi RS3:n ja Mercedes AMG A45:n kanssa.

On epäselvää, millä konsteilla Volkswagen aikoo tämän tehdä. Todennäköisesti joko erityisen vahvan 2,0-litraisen turbon tai sähkömoottorin avustuksella.

Golf R400 julkistettiin vuonna 2014, mutta tuotantoon se ei silloin päässyt. Tuolloin spekseiksi kerrottiin 397 hevosvoimaa ja vääntöä 450 Nm, jotka irtoaisivat 2,0-litraisesta turbosta. Huippunopeudeksi luvattiin 280 km/h ja kiihtyvyydeksi nollasta sataan 3,9 sekuntia.

Auton piti päästä tuotantoon 2015, mutta se jäi lopulta dieselskandaalin jalkoihin.

Julkaistu: 2.5.2018