Tuulilasi

Volkswagen tekemässä 2000 sähköautojen latausasemaa - vartissa liki 500 kilometriä virtaa


Volkswagen Electrify America on tekemässä Yhdysvaltoihin noin 2000 uutta sähköautojen latausasemaa ensi vuoden heinäkuuhun mennessä.
Kuvat Volkswagen

Electrify America syntyi VW Groupin dieselskandaalin jälkihöyryissä. Tarkoitus on tehdä asemia, joissa on mahdollisuus ladata hyvinkin erilaisia sähköautoja, latausvalmius on niin 50 kW, 150 kW kui 350 kW kapasiteetilla.

Tosin markkinoilla ei vielä ole yhtään autoa, joka käyttäisi 350 kW latausta, mutta tulevissa Audi e-Tronissa ja Porschen Mission E:ssä sellainen on. Näin tulee olemaan myös monissa lähivuosina tuotantoon tulevissa Volkswagenin sähköisen I.D.-perheen autoissa.

Vertailun vuoksi Teslan Supercharger-asemilla voi ladata joko 120 kW tai 140 kW kapasiteetilla. Sellaisilla voi ladata esimerkiksi Model S:n akut täyteen noin tunnissa. Ainakin teoriassa 350 kW lataussysteemi lataisi jokaisen minuutin aikana 32 lisäkilometriä autojen akkuihin. Vartissa lataus riittäisi jo 482 kilometrin ajamiseen.

The Driven mukaan VW:n latausasemat tulevat maksamaan noin 370 miljoonaa dollaria. VW on investoinut sähköautoiluun ja sen infrastruktuurin rakentamiseen kuitenkin yli kaksi miljardia dollaria.

Julkaistu: 22.4.2018