Tuulilasi

Volkswagen suunnittelee täyssähköistä R-autoa - mihin ID-perheen malliin se tulee?


Volkswagen on jo tekemässä sähköistä ID hatchbackia, ID Buzzia ja ID Crozzia, mutta sillä on suunnitelmissa tuoda myös tarjolle yksi hyvin mielenkiintoinen uusi sähköauto.
Kuvat Volkswagen

Volkswagenin suorituskykyisten autojen R -osaston johtaja Jost Capito kertoo, että kyseessä on erittäin suorituskykyinen sähköauto.

”Meillä on hyvä idea täyssähköisestä suorituskykyisestä R-mallista. Se tulee olemaan jotakin kilpa-autojemme ja tuotantoautojemme välimaastosta, mutta lopullisia päätöksiä ei ole ihan vielä naulattu lukkoon”, Capito sanoo Autocarille.

”Täyssähköisen R:n yksityiskohtia on vielä hiukan hankala lyödä lukkoon, koska sähköautoteknologia kehittyy koko ajan niin nopeasti.”

Vielä ei ole tiedossa, mikä Volkswagenin ID-perheen autoista saisi R-version. 2020 lanseerattava ID hatch on kuitenkin todennäköisin vaihtoehto.

”Voi olla, että se on muodoltaan myös joku muu, riippuu siitä, miten me haluamme määritellä suorituskykyiset automme. Prosessi on aika monimutkainen, koska tilaa tarvitaan moottoreille ja akuille”, Capito kertoo.

ID Crozz crossover ei ehkä ole kaikkein sopivin malli R-versioksi, mutta toisaalta ison akuston ja kaksoismoottorien laittaminen autoon vaatii tilaa.

Joka tapauksessa tuleva R-versio on varmasti auto, joka paistattelee Volkswagenin ID R Pikes Peak -auton menestyksellä, se kun on rikkonut viime aikoina moniakin ennätyksiä kuten Pikes Peak -mäkikilpailun sähköautojen kaikkien aikojen nopeimman ajan.

Julkaistu: 6.8.2018