Tuulilasi

Volkswagen sovittaa Ducatin moottoria hybridin tilalle


Volkswagenin huippukevyt XL1-pistokehybridi on muuntumassa urheiluautoksi.
Kuvat Volkswagen

Muutos tapahtuisi moottoripyörävalmistaja Ducatin moottorin avulla.  XL1:n hybriditeknologia saisi väistyä ja sporttiin laitettaisiin Ducatin 1199 Panigalesta tuttu 190 hevosvoimaa tuottava 1,2-litrainen moottori.

XL1 Sportster -projektista kertoi saksalaislehti Bildin mukaan VW:n hallituksen puheenjohtaja Ferdinand Piëch itävaltalaisyliopistossa pitämässään esityksessä.

Bild on myös julkaissut kuvan esityksestä, josta näkyy, että moottori ei ole ainut kaavailtu muutos uuden sportin kehitelyssä. Myös korin muotoilua on muutettu.

Volkswagen kertoi maaliskuussa, että sen ”yhden litran auto”, XL1, tulee sarjatuotantoon. Auton keskikulutus on alhainen, vain 0,83 l/100 km, ja voimantuotanto perustuu kaksisylinteriseen TDI-dieseliin (48 hv) ja sähkömoottoriin (27 hv).

Vesijäähdytteinen litium-ioniakku takaa suotuisissa oloissa jopa 50 pelkällä sähköllä ajettua kilometriä. XL1 on pistokehybridi, eli se voidaan ladata ulkoisesta virtalähteestä. Lisäksi talteen otetaan jarrutus- ja hidastusenergiaa. Autossa on vain 10 litran polttoainesäiliö, mutta toimintamatka on jopa 500 kilometriä.

Julkaistu: 30.9.2013