Tuulilasi

Volkswagen satsaa Afrikkaan - uusi tehdas Ruandaan


Volkswagen Group alkaa tehdä Poloa ja Passattia uudella tehtaalla Ruandassa toukokuussa. Yhtiön mukaan autot tulevat paikalliseen myyntiin sekä yhteiskäyttöyrityksille.
Kuvat All Over Press

VW kertoo tiedotteessaan investoivansa 20 miljoonaa dollaria tehtaan kehitykseen, mikä on osa sen strategiaa tunkeutua Saharan etelänpuoleisen Afrikan automarkkinoille.

”Yritämme kannustaa afrikkalaisia hankkimaan uusia autoja mieluummin kuin vanhoja tuontiautoja. Pyrimme rikkomaan sitä ajatusmallia, että afrikkalaiset olisivat niin köyhiä, ettei heillä ole varaa ostaa uusia autoja”, sanoo Volkswagenin Etelä-Afrikan johtaja Thomas Schäfer.

Tuotanto Ruandassa alkaa muutaman sadan auton vauhdilla, kapasiteettia on tarkoitus kasvattaa 5000 autoon vuosittain.

VW on rekisteröinyt paikallisen yrityksen yhteiskäyttöpalvelulleen. Se on myös tehnyt sopimuksen paikallisen ohjelmistoyrityksen kanssa kehittääkseen älypuhelinapplikaation tilauspalvelua varten.

Ruandassa ei ole vielä yhtään globaalia kyytipalveluyritystä. VW:n kyytipalvelu tulee yhtiön mukaan ensivaiheessa työllistämään 500-1000 ihmistä.

Ruandassa on 12 miljoonaa ihmistä, mutta vain 300 000 autoa. Suurin osa niistä on Japanista tuotuja vanhoja vaihtoautoja.

VW on tehnyt autoja Etelä-Afrikassa jo vuodesta 1951, Nigeriassa tuotanto alkoi 2015 ja Keniassa 2016.

Julkaistu: 19.1.2018