Tuulilasi

Volkswagen rakentaa täyssähköistä kilpa-autoa: ”Osa muuntautumistamme sähköautojen ykköseksi”Volkswagen rakentaa täyssähköistä kilpa-autoa: ”Osa muuntautumistamme sähköautojen ykköseksi”

Volkswagen rakentaa sähköistä kilpa-autoa, jolla sen on tarkoitus osallistua legendaariseen ylämäkikilpailuun Pikes Peakiin ensi kesänä.
Kuvat Volkswagen

VW:n tavoitteena on tehdä autolla uusi ennätysaika sähköautojen sarjassa. Kilpailussa noustaan aina 4300 metrin korkeuteen. Volkswagenin mukaan projekti on osa yhtiön muuntautumista johtavaksi sähköautojen valmistajaksi maailmassa. Vuoteen 2025 mennessä VW rakentaa 23 täysin sähköistä mallia.

”Pikes Peak on yksi maailman kuuluisimpia autokilpailuja. Se tarjoaa meille valtavan haasteen, ja sopii siksi erittäin hyvin todistamaan mahdollisuutemme uuden teknologian suhteen”, sanoo VW:n kehitysosaston johtokunnan jäsen Frank Welsch.

”Sähköiseen kilpuriimme tulee uusi innovatiivinen akku ja uutta ajoteknologiaa. Pikes Peak on varsinainen stressitesti, joka tulee tarjoaman meille paljon tärkeää ja oleellista tietoa, mistä hyödymme tulevaisuudessa.”

Autoa kehitetään yhteistyössä Volkswagen Motorsportin ja Wolfsburgissa sijaitsevan päämajan teknisen kehitysosaston kanssa.

Kilpailureitti on 19,99 kilometriä, nykyinen sähköautojen ennätysaika on 8:57,118 minuuttia.

(Lähde: Dieselcar)

Julkaistu: 21.10.2017