Tuulilasi

Volkswagen pudottaa Golf GTI:n mallistostaanVolkswagen pudottaa Golf GTI:n mallistostaan

Volkswagen on Autocarin mukaan pudottanut mallistostaan Golf GTI:n, koska syyskuussa voimaan astuvat yhä tiukemmat päästöjen WLTP-standardit.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Volkswagen

Ainoa myyntiin jäävä GTI on suorituskykyisempi versio, joka on tavallista GTI:tä noin 2000 euroa kalliimpi. Sen 2,0-litrainen nelisylinterinen turbomoottori tuottaa 242 hevosvoimaa.

Volkswagen on vahvistanut GTI:n poistumisen mallistostaan. Mk7 Golf GTI:n 227-hevosvoimainen perusmalli jää pois, koska tulossa on jo ensi vuonna Mk8. Näin ollen Mk7:lle jäisi hyvin kapea myynti-ikkuna sen jälkeen, kun se olisi ratifioitu uusien WLTP-standardien mukaiseksi.

Vaikka GTI-perheeseen jääkin nyt vain yksi auto, pian on tulossa toinen, kun tämän vuoden lopussa myyntiin tulee uusi TCR-versio, joka on saanut inspiraationsa yhtiön kilpa-autosta, joka kilpaili Touring Car -mestaruussarjassa. Sen tuunatusta 2,0-litraisesta myllystä löytyy 286 hevosvoimaa.

Volkswagen on joutunut kuristamaan tiukempien WLTP-standardien vuoksi 10 hevosvoimaa pois nelivetoisesta Golf R:stään. WLTP vaatii autonvalmistajia lisäämään autoihinsa ylimääräisiä filttereitä, että ne täyttäisivät uudet vaatimukset.

Samat 10 hevosvoimaa joutui kuristamaan myös teknisesti samanlainen VW Groupin brändin Seatin Leon Cupra.

Julkaistu: 20.7.2018