Tuulilasi

Volkswagen paljasti sähkö-Golfin tarkat tiedot


Volkswagenin sähköauto e-Golfin tuotantomalli esitellään Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa.
Kuvat Volkswagen

Voimanlähteenä autossa toimii 85 kilowattia tuottava sähkömoottori, joka saa virtansa 24,2 kWh litiumioniakusta. Etuvetoinen e-Golf kiihtyy nollasta sataan 10,4 sekunnissa ja sen huippunopeus on rajoitettu 140 kilometriin tunnissa.

Yhdellä latauksella auton ajomatka on valmistajan mukaan 190 kilometriä, ja akun lataus 80 prosenttiin täydestä kapasiteetista onnistuu 30 minuutissa.

Lisäksi Volkswagen tuo Frankfurtiin jo alkuvuodesta esitellyn eUp -sähköauton. Nelipaikkaisessa autossa on sähkö-Golfia hieman pienempi akku (18,7 kWh) ja moottori (60kW). Auto kiihtyy nollasta sataan 12,4 sekunnissa ja sen huippunopeus on 130 km/h. Ajomatka yhdellä latauksella on 160 kilometriä.

Volkswagen ei vahvista tiedotteessaan autojen hintoja tai tuotantoaikataulua. Saksalainen Automobilwoche kertoo Volkswagenin ilmoittaneen e-Upin hinnaksi 26 900 euroa, ja että autoa voi tilata syyskuun puolivälistä alkaen. Hinta on perusmallia tuntuvasti korkeampi, se maksaa 9 975 euroa. Volkswagen ei ole vielä kertonut e-Golfin hintaa. Brittiläisen What Carin mukaan e-Upin toimitukset aloitettaisiin maaliskuussa 2014 ja e-Golfin ensi vuoden toisella puoliskolla. Tämä aikataulu noudattaa Volkswagenin aiemmin julkisuuteen kertomia suunnitelmia.

Julkaistu: 28.8.2013